Народното събрание продължава да произвежда нови и нови анкетни комисии,

...
Народното събрание продължава да произвежда нови и нови анкетни комисии,
Коментари Харесай

Нова парламентарна комисия подхваща „Лукойл“

Народното заседание продължава да създава нови и нови анкетни комисии, които да ровят в българската енергетика.

Днес беше образувана краткотрайна комисия, която да ревизира всички обстоятелства и условия към доставката на недопечен нефт до „ Лукойл Нефтохим Бургас “. Това стана по искане на ГЕРБ-СДС. Сходно предложение беше импортирано и от Демократична България, само че самодейността на някогашните ръководещи събра повече поддръжка. За ръководител беше определен Андрей Михайлов, препоръчан от Има Такъв Народ, зад който застанаха неговата партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България.

Дебатът стартира всъщност, само че бързо мина към извънредно неприятни заяждания сред депутатите, които продължиха часове наред. Настимир Ананиев от Политическа партия заприказва, че Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС носела облекла от Барселона за 4000 лева, и жестоко допусна, че някой различен е получил вила в испанския град. В отговор Атанасова му скочи, че през 2016 година е „ лазил по стомах “ в централата на нейната партия, с цел да получи председателското място на парламентарната комисия по превоз.

Депутатите започнаха да се замерят с цените на горивата – Искрен Митев от Политическа партия твърдеше, че българските консуматори ги купуват по-евтино от множеството други страни; Делян Добрев от ГЕРБ-СДС с горделивост цитираше ниските цени при Бойко Борисов преди 10 години; а Рамадан Аталай от Движение за права и свободи иронично ги посъветва да си напомнят, че при Тодор Живков бензинът е бил 26 стотинки. Ужасно дълго се спори за това дали някой медиатор прибира по едно левче от всеки литър гориво, както настояват от ГЕРБ-СДС, и кой какъв налог (не) е съумял да прибере от съветската „ Лукойл “.

Истинска стихия се развихри, когато Румен Христов, лидерът на Съюз на демократичните сили, върна залата 20 години обратно, като атакува държавното управление на Иван Костов, че е продало бургаската рафинерия на „ Лукойл “, вместо на „ Шел “. Тогава едно на друго се нахвърлиха другите крила на някогашната коалиция ОДС. Нивото на дебата напълно падна, когато от трибуната се понесоха изречения като „ изцапани гащи “ - в тази ситуация създател беше лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Колеги, в тази комисия не знам какво ще работят след цялото това следствие от 3 часа “, означи водещият съвещанието Атанас Атанасов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР