Народното събрание избра единодушно проф. д-р Камен Плочев за управител

...
Народното събрание избра единодушно проф. д-р Камен Плочев за управител
Коментари Харесай

НЗОК е с нов управител

Народното събрание избра единомислещо проф. доктор Камен Плочев за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той бе единственият претендент за поста. Народните представители го избраха за началник на Касата с 205 гласа " за ", нямаше " срещу ", а единствено един народен представител се въздържа.

Плочев заема мястото на доктор Глинка Комитов, който подаде оставка от поста в края на юни. Кандидатурата на Плочев бе импортирана от името на ПГ на ГЕРБ и Оперативна програма.

Мандатът му в Касата е до 2020 година До момента Плочев бе шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания към Военномедицинска академия.

Преди да бъде определен проф. Плочев уточни, че има голямото предпочитание да оправдае доверието, което депутати му оказват. „ Никога не бих подписвал нещо нелегално. Няма политическа служба, която да стои над морала, с който съм учтив. Ще откажа и, в случай че това провокира разтърсвания, ще си подам оставката по заслужен метод. Не бива да допуснем системата да изпада в разтърсвания. Болните не трябва да усещат разлики сред НЗОК, Министерство на здравеопазването и недай си Боже депутати. В учените има капацитет да мислят ексцентрично и може да се получи нещо ", сподели новият началник на Касата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР