Народно събрание ще заседава извънредно във вторник заради кадри с

...
Народно събрание ще заседава извънредно във вторник заради кадри с
Коментари Харесай

Депутатите заседават извънредно заради полицейското насилие

Народно заседание ще заседава изключително във вторник поради фрагменти с брутално полицейско принуждение към протестиращи през лятото на предходната година. Депутатите ще изискат и отчет от основния прокурор за резултатите на проверяващите.

от ръководителя на Народното събрание Ива Митева от " ИТН ". Преди ден тя разгласи, че е поканила и " с цел да видят по какъв начин депутатите ще ги гледат в очите, по какъв начин ще мине дебата и да видят по какъв начин народните представители извършват своите отговорности ".

В пленарната зала ще бъде изслушан министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който да обясни за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, както и наложени ли са санкции и взети ли са ограничения за недопускане на сходни прояви.

В дневния ред на депутатите за вторник е и план на решение, което да задължи основния прокурор Иван Гешев да внесе отчет до 20 август за активността на прокуратурата и проверяващите по въпросния проблем. Преди ден Гешев разгласи, че, тъй като неговото чуване тъй като имало разделяне на управляващите и не можело да се реализира " парламентарен надзор върху работата на съответни магистрати и по неприключили каузи ".

Ива Митева обаче не одобри тези негови причини. " Няма да питаме основния прокурор по съответни каузи, а ще желаяме информация за броя на следствията, а броя на делата и осъдените, които имат отношение към полицейското принуждение от предходната година. Нека ни гледа в очите, когато ни приказва за всичко това ", сподели тя в понеделник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР