Народният представител от Продължаваме промяната“ Михал Камбарев демонстрира колко е

...
Продължаваме промянатаБългария„Продължаваме промяната“: ГЕРБ, ДПС и БСП е коалиция на фалшификациятаБългария„Хартиената коалиция“ върна хартиената бюлетина на първо четенеБългарияДепутатите обсъждат да се върне ли хартиената бюлетина (ВИДЕО)АнализиХартия или машина: защо забравихме?БългарияКрум Зарков: Връщането на хартиената бюлетина е грешкаБългарияПравната комисия прие на първо четене връщането на хартиената бюлетинаВАШИЯТ КОМЕНТАР Отказване на отговораМоля въведете коментар!Моля въведете името си тукЗапомни ме при следващ коментарОще от: България, На фокус, ТопновинаДнес е Архангелова задушница – почитаме починалите си близки и загиналите военнослужещи05.11.2022, 08:33Байдън: Туитър бълва лъжи по целия сват05.11.2022, 08:28Днес облачността ще е значителна, но ще се задържи без валежи05.11.2022, 06:00Държавна сигурност
Коментари Харесай

Депутат от ПП демонстрира колко е лесно една бюлетина да се превърне в невалидна



Народният представител от „ Продължаваме промяната “ Михал Камбарев показва какъв брой е елементарно една хартиена бюлетина да бъде превърната в недействителна и невалидна. След като през вчерашния ден депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха на първо четене хартиената бюлетина да се върне в изборния развой във всички секции, Камбарев взе думата за негативен избор и сподели по какъв начин гласът на всеки от нас може да не се зачете при броенето на гласовете, в случай че гласуваме с хартия. Той намастили палеца си с химикал и отпечата мастилото върху лист хартия. Ако при броенето ръчно на гласовете мастилото се означи на бюлетината по този метод, това автоматизирано я трансформира е недействителна, а гласът ни не се регистрира.

Във вчерашния ден депутатите гласоподаваха на първо четене измененията в Изборния кодекс, импортирани от Българска социалистическа партия, съгласно които във всяка секция ще можем да гласуваме с хартиената бюлетина.

От „ Продължаваме промяната “ се опълчиха на това решение, заявявайки, че на последните избори, на които се е гласувало единствено с хартия, процентът недействителни бюлетини е бил 15%. Според тях потреблението на хартиена бюлетина покачва операциите във вота. Кирил Петков от Политическа партия пък съобщи, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не са хартиена коалиция, а коалиция на фалшификациите.

От трибуната Камбарев напомни и за съществуването на видео, което циркулира в интернет, от диалози в партийната конструкция на ГЕРБ в Пловдив. Във видеото чуваме Иван Тотев от партията на Бойко Борисов да споделя, че недействителните бюлетини не са броят, който „ желаят да има “.

Против връщането на хартиената бюлетина бяха още „ Демократична България “ и „ Възраждане “. След гласуването Ивайло Мирчев от Демократична България уточни, че сред първо и второ четене групировката му ще предложи и ще упорства да бъдат основани преброителни центрове, в които бюлетините ще се броят пред камери.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР