Народният представител от Продължаваме промяната – Демократична България“ Георги Стамов,

...
Народният представител от Продължаваме промяната – Демократична България“ Георги Стамов,
Коментари Харесай

Продължаваме промяната – Кюстендил отчете постигнатите резултати на местно и национално ниво

Народният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Георги Стамов, заместник-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов и общинският консултант и регионален координатор на Политическа партия Любомир Терзийскидадохаотчетза постигнатото от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ на локално и на национално равнище през миналата година.

„ 2023 беше сполучлива година. Видяхме по какъв начин виталният стандарт се повишава, макарис леки темповеи със сигурностще става по-добре, аначинът на живот в България ще придобие образа на европейскияначин на живот “, съобщи националният представител от ПП-ДБ Георги Стамов.

„ В признатия за 2024 година Бюджет на Република България над 110 млн. лева са заложени за планове в общините от Област Кюстендил, като средствата за Община Кюстендил са над 51 млн. лева Този триумф е невиждан - за пръв път нашата област получава толкоз средства и освен това те са обезпечени. Вярвам, че работейки взаимно с локалната власт,ще успеем да усвоим по най-хубавия метод средствата, заложени в Бюджет 2024 и жителите ще усетят доста усъвършенстване в стандарта си на живот “, уточни националният представител.

Стамов изясни, че вбюджета за годината е заложена нова философия за финансиране на плановете в общините:„ Няма да се раздават пари на калпак, а съгласно плановата подготвеност на съответната община. Тези средства са заложени в бюджета и са обезпечени – и зависи единствено и само от кметовете и тяхната подготвеност да осъществят най-хубавите планове в съответното обитаемо място. Лично аз ще съм в непрекъснат контакт с кметовете и заместник-кметовете, с цел да може да сме сигурни, че тези пари ще бъдат усвоени по най-хубавия метод в общините в Област Кюстендил “, добави още националният представител.

Стамов изрази признателност към финансовия министър Асен Василев и към кабинета на акад. Денков: „ Постигнахме в действителност невиждан резултат.Благодарение на напъните на държавното управление успяхме да повишим средствата по Плана за възобновяване и резистентност – България ще получи 2,3 милиарда евро, откакто Европейска комисия утвърди Териториалните проекти за обективен преход. Само в Община Кюстендил 23 жилищни здания ще бъдат санирани от средствата по Плана, който е на стойност 27 млн. лева Чрез Фонда за обективен преход ще бъде подкрепено основаването на нови работни места и икономическа активност за обективен климатичен преход в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник, които са изправени пред най-големи стопански провокации в подтекста на прекратяването използването на въглища и намаляването на въглеродните излъчвания “, казаощенародният представител.

Той представипостиженията на„ Продължаваме промяната “ ина национално равнище,като уточни, че те савидими във всички сфери на публичния живот.Като най-значими измежду тях Стамов открои приемането на бюджет на страната с 3%дефицит, макар увеличените разноски за заплати и растежа на пенсиите, бързото преодоляване на инфлацията,която падна до равнищата преди войната в Украйна,повишаването на събираемостта на налозите,промените в Конституцията,съдебната промяна, влизането на страната ни в Шенгенското пространство, триумфите в сферите наенергетиката,здравеопазването, образованието, електронното ръководство.

Като невиждани дефинира залегналите в бюджета за 2024 година планове за Община Кюстендил на стойност над 51 млн. лева и заместник-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов: „ Проектите са значими за Общината и за нейното развиване. Предстои ни сложна година с доста работа, само че имам вяра, че със синхрона, с който работим, Кюстендил ще замязя на съвременен, европейски град. Няма да пестим сили през новата година, с цел да работим и подобряваме изискванията за живот и туризъм, както в Кюстендил, по този начин и в дребните обитаеми места в общината “, сподели Иванчов.

Общинският консултант от ПП-ДБ и регионален координатор на „ Продължаваме промяната “ в Кюстендил Любомир Терзийски регистрира: „ Измина една тежка година в политическия живот. Бяхме очевидци на следващите парламентарни избори, както и на локални избори. Кабинетът „ Денков-Габриел “ се сформира мъчно, само че потвърди, че може да работи и да взема решение проблемите на хората. На локалните избори се представихме на положително равнище, имайки поради, че това е наше първо явяване. Благодаря на нашите структури в Община Кюстендил, Община Дупница и ОбщинаБобовдол. Искам да оповестя, че сме в развой на построяването на структури и в Сапарева баня и Кочериново ”,казаТерзийскипо време на конференцията.

Той заяви, че отднес „ Продължаваме промяната “ има нов заместник-областен шеф на Област Кюстендил в лицето на Мария Зарева:„ Тя е потвърден експерт и се надявам, че ще продължи да следва политиките на кабинета „ Денков-Габриел “, казаТерзийски.

„ Зарева е член на " Продължаваме промяната " от повече от година. Тя беше в листата за парламентарните избори и в общинската листа– има нужното обучение и качества да заеме поста “, добави Стамов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР