Наричат ядките суперхрана заради високото съдържание на здравословни мазнини и

...
Наричат ядките суперхрана заради високото съдържание на здравословни мазнини и
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото Ви 4 часа, след като изядете 5 ореха

Наричат ядките суперхрана поради високото наличие на здравословни мазнини и многочислените изгоди за здравето. Консумирайте всевъзможни ядки, само че главно сурови –  бадеми, лешници, шам фъстък, елементарни фъстъци , само че в случай че желаете да стабилизирате организма си, Ви предлагам да научите за какво орехите би трябвало да бъдат част от хранителния Ви режим всеки ден .

Кои са потребните субстанции в орехите?

Орехите съдържат толкоз доста и разнообразни витамини и минерали, че даже една шепа от тях са задоволителни, с цел да Ви заситят до идващото главно хранене за деня. Някои от най-важните хранителни субстанции, открити в орехите, са:

    ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ
    полиненаситени мазнини
    феноли
    витамин Е
    АНТИОКСИДАНТИ

Как орехите усъвършенстват здравето?

Ето какви ще са изгодите за здравето Ви, в случай че хапвате всеки ден по 5 ореха.

По-ниски равнища на стрес: Орехите могат да създадат чудеса със здравето Ви, в случай че сте подложени на непрекъснати стресови обстановки. Тези потребни ядки успокояват по натурален метод реакциите на организма Ви и оказват помощ да преодолеете много по-лесно и бързо това психическо положение.

По-стабилно сърце: Орехите доставят на тялото Ви огромно количество антиоксиданти, които са от значително значение за битката със свободните радикали, водещи до сърдечни болести и недъгавост на сърдечния мускул . Ето за какво постоянната консумация на орехи може доста да усъвършенства Вашето сърдечно здраве.

Стабилна отбрана от недъгавост на мозъка: Благодарение на омега-3 мастните киселини в орехите, постоянната консумация на тези ядки понижават доста заплахата да развиете заболяването на Алцхаймер. Освен това, омега-3 мастните киселини са извънредно потребни против рак, Хиперкинетично разстройство с нарушаване на вниманието (което се среща главно по-често при момчетата в ранното детство) и меланхолия.

Намалява холестерола: Резултати от изследване, оповестени в изданието New England Journal of Medicine демонстрират, че хората, които употребяват орехи имат по-ниски равнища на неприятния холестерол , в сравнение с тези, които не ядат от потребните ядки. Това е още една изгода от орехите и за сърцето.

Редуцира тежестта: Орехите имат в обилие полиненаситени мазнини, които са от значително значение за вярното действие на организма. Те предотвратяват задръстване на артериите и отрицателните резултати от наситените мазнини върху здравето. И още – полиненаситените мазнини в орехите утоляват глада Ви и Ви държат сити дълго време.

Подхранва косата, кожата и ноктите: Не на последно място полиненаситените мазнини и омега-3 мастните киселини са от изгода за Вашия външен тип. Тези хранителни субстанции могат за подсилване на ноктите, вършат косата блестяща, а кожата –  по-гладка .


До 4 часа след приема на ядките единствено на 5 ореха, оросяването на крайниците се усъвършенства, мозъчната функционалност се форсира, а щитовидната жлеза се доставя с нужното количество йод за положителното й действие.

Независимо кои изгоди на орехите върху здравето Ви харесват най-вече, помнете, че тези ядки би трябвало да са неразделна част от всекидневното хранене или диетата Ви. Има доста способи да им се насладите – като леко ядене сред главните хранения, допълнение към салати, в леки десерти и други

И още нещо – макар че са извънредно здравословни, орехите са много калорични ядки. Ето за какво е целесъобразно да не прекалявате с потреблението им. Помнете, че 5 ореха дневно са задоволителни, с цел да бъдете в съвършено здраве !

Инфо: Дело.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР