Нарастващото напрежение в гръцко-турските отношения в съчетание с ескалацията на

...
Нарастващото напрежение в гръцко-турските отношения в съчетание с ескалацията на
Коментари Харесай

Нова бежанска вълна в Егейско море

Нарастващото напрежение в гръцко-турските връзки в комбиниране с ескалацията на войната в Сирия водят до увеличение на бежанската вълна към гръцките острови в Егейско море, сигнализира атинският в. "Вима ".

Изданието цитира източници от островните управляващи, които настояват, че единствено през последните дни от турското брегове към гръцките острови и най-много към северната част на Егейско море потеглят от ден на ден лодки с бежанци и мигранти, което основава усещането, че сме изправени пред нов взрив на бежанци в региона.

Според същите източници всекидневно от турския бряг дошли към 30 до 35 лодки, събитие, което от дълго време не е било следено. Показателен за повишаването на бежанската вълна е фактът, че единствено в лагера Мория на остров Лесбос в последните дни броят на бежанците се утроил.

Миналата година по това време бежанците и мигрантите са наброявали 2 400, а в този момент възлизали на 6 280, което надвишава опциите на приемните центрове, заяви Българска национална телевизия.

Представители на управляващите, представени от вестника, са уверени, че след срещата ЕС-Турция във Варна обстановката с бежанците се е влошила. Те се притесняват, че в случай че не бъде спряна растящата бежанска вълна, през летния сезон ще зародят изключителни компликации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР