Наръчник за административното обслужване на гражданите по телефона е подготвен

...
Наръчник за административното обслужване на гражданите по телефона е подготвен
Коментари Харесай

Наръчник за административното обслужване на гражданите е пуснат за обществено обсъждане

Наръчник за административното обслужване на жителите по телефона е квалифициран и оповестен за публично разискване. Администрациите би трябвало да дефинират чиновници за телефонната линия и да насочват за отговори или съвещания към други чиновници, когато въпросите са характерни. Тези чиновници би трябвало да са подготвени за контакт с потребителите на наличен и понятен език.

В наръчника за обслужване на клиенти се предлага да се вкарат календари и благоприятни условия да се резервират часове, в които Администрацията ще бъде посетена за подаване на заявки, приемане на документ или съвещания и информация по преписки. Гражданите би трябвало да получават посредством СМС или по имейл удостоверение за непокътнатия час, както и увещание за същото. 

Препоръчва се да се употребяват и модерни технологии и спомагателни канали с изключение на обичайна е-поща. Все по-разпространено е онлайн общуването, което пести разноските за телефони и понижава времето за обслужване. Възможен е и чат, написа в насоките за това по какъв начин администрацията да обслужва жители и във към този момент основаните прът центрове, като при нужда да се вкарва удължено работно време и благоприятни условия. 

Информация да може да се получава и в извънработно време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР