Напусналите след 89-та година българи по различни статистики са между

...
Напусналите след 89-та година българи по различни статистики са между
Коментари Харесай

Напусналите след 89-та година българи са между 2,7 и 3,5 млн. души

Напусналите след 89-та година българи по разнообразни статистики са сред 2,7 и 3,5 млн. души, което е пагубно. Това сподели ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев по време на кръгла маса на тематика " За интензивен репродуктивен демографски растеж ", представен от news.bg.

Кръглата маса събра представители на държавно управление и бизнес за установяване на ограничения за привличане на младите българи в работоспособна възраст за връщането им в България. Харалампиев уточни, че огромна част от тези хора са основали свои фамилии и техните деца не престават да живеят отвън България.

По разнообразни статистики в страните от Европейски Съюз има 30 000 български студенти. Стотици хиляди пък са трудовите мигранти, регистрира Харалампиев. Освен това той засяга нуждата от старания за привличане на българите от обичайните български диаспори в Македония, Украйна, Западните околности.

Харалампиев бе безапелационен, че това пред което сме изправени е близка демографска злополука и по тази причина били нужни напъните на всички.

Заместник-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова съобщи, че за първа година от 27 години на преход, държавното управление на Бойко Борисов слага като приоритет в своята работа демографската политика. По думите й през годините на преход тази тематика е била употребена единствено предизборно.

Султанка Петрова съобщи, че с цел да бъде възродена България имало два метод - единият е да възвърнем българските полезности и просвета. Другият метод бил създаването на демографски политики.

" Възраждането на България би трябвало да бъде цел на всеки един от нас ", сподели доктор Петрова. По думите й е належащо да бъдат прегледани и българската еднаквост, устоите на българското семейство.

Като положителни модели заместник-министърът на труда и обществената политика регистрира провеждащите се срещи сред български работодателски организации и български младежи, които се образоват в страни от Европейски Съюз. Тя уточни, че сред 20-30 млади професионално готови хора се връщат в България всяка година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР