Напускането на коалицията от страна на Има такъв народ означава,

...
Напускането на коалицията от страна на Има такъв народ означава,
Коментари Харесай

Мика Зайкова за разрива в коалицията: Ножът е опрял до кокала!

Напускането на обединението от страна на " ИТН " значи, че ножът към този момент е опрял до кокала и повече не може да се търпи. Това съобщи икономическият и финансов консултант на партията Мика Зайкова в " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на съдружен съвет. Съветът беше плануван вечерта, а те са желали Министерски съвет да го одобри преди този момент. Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, да вземем за пример, бюджетът нали е разграничен на разнообразни области. Но виждам, виждам и не виждам област " спорт ". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Е по какъв начин се строи народен стадион без да има някой лев на страната вътре? Може ли да игнорираш спорта изобщо, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лева за дейно ръководство на страната и повишение на трудовите хонорари на тези, които дейно ни ръководят? " - попита Зайкова.

Според нея от " Продължаваме промяната " няма да съумеят да привлекат депутати на " ИТН " в поддръжка на кабинета.

" Познавам тия момчета - няма да стане. Не се прави по този начин! Сяда се и се приказва. Вярно - имало е страст и така нататък, но нещата може да се оправят единствено с един човешки разговор. Не можеш да се държиш като самовластник. Но аз доста се тормозя, тъй като страната се намира в доста тежко положение и би трябвало да се откри решение на въпроса - може би, друго държавно управление без избори, в случай че е допустимо - не е неприятно. " - съобщи тя.

Според Мика Зайкова е реалистично съставянето на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание с мандат на " ИТН ".

" Ако не се намерят тези 12 депутата нито Кирил Петков, нито идващият след него може да направи кабинет - значи има някакъв трети вид. Може да има един трети и този трети може да е от " ИТН ". Представете си, че президентът предложи на Има Такъв Народ мандат и че от партията съумеят да се договорят по някакъв метод и с Българска социалистическа партия, и с Демократична България и с някоя друга партия. Но това е единствено моя догадка, нямам визия какво мисли управлението на партията. " - посочи тя.

В ефира на " Денят стартира с Георги Любенов " Мика Зайкова разкритикува за следващ път антикризисните ограничения на държавното управление като посочи, че поддържа само нарастването на прага за регистрация по Данък добавена стойност и намаляването на данъчната основа за фамилиите с дребни деца. Според нея по този начин препоръчаното нарастване на пенсиите не е финансово обезпечено и ще деформира пенсионната система.

Зайкова посочи още, че спрямо предходната година газа е поскъпнал с към 400%, а идното понижение действително е разследване от предходна пикова цена.

" Ако ме питате накъде вървят нещата - обстановката е - начело змия, откъм гърба магаре! " - съобщи тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР