Напрежението между Зеленски и Залужни забавя военната стратегия на Украйна.

...
Напрежението между Зеленски и Залужни забавя военната стратегия на Украйна.
Коментари Харесай

Bloomberg: Напрежението между Зеленски и Залужни забавя военната стратегия на Украйна

Напрежението сред Зеленски и Залужни забавя военната тактика на Украйна. Длъжностни лица във Вашингтон са загрижени, че различията сред украинския президент Владимир Зеленски и главнокомандващия на украинските въоръжени сили (ВВС) Валерий Залужни забавят развиването на военната тактика на Киев. Това заяви Bloomberg в сряда, базирайки се на източници.

Според тях в този момент украинската войска създава проекти за 2024 година, само че това е възпрепятствано от различия сред Зеленски и Залужни.

Съединени американски щати желаят да схванат по какъв начин могат по-добре да поддържат Киев. Съюзниците се надяват Вашингтон да даде нова помощ до идващия месец, макар че „ към момента няма знак “ за това в Съединени американски щати, споделиха източниците.

От есента украинските, а по-късно и западните медии започнаха постоянно да оповестяват за съществуването на несъгласия сред Зеленски и Залужни.

В публикация за The Economist главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна призна, че спорът към Украйна е в задънена улица. В изявление за същото списание той сподели, че украинските войски няма да съумеят да реализират пробив на фронта.

Канцеларията на президента на Украйна разкритикува думите на Залужни. Както отбелязва изданието Страна, изказванията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна породиха догатки в политическите кръгове на Украйна, че той има президентски упоритости. В украинските медии се появиха и известия, цитиращи източници за допустима оставка на Залужни.

Припомняме, че прессекретарят на президента Владимир Зеленски Сергей Никифоров заяви, че „ президентът не е уволнил Залужний “. Източниците на Meduza също нарекоха информацията за уволнението му „ подправена “. По време на вечерното си видеообръщение Зеленски не загатна нищо за Залужний.

Един от първите, които оповестиха за хипотетичното уволняване на Залужни, без да показват източника, беше каналът на Telegram Truexa. В него се появи пост, че Залужни към този момент е отхвърлен от поста си.

Позовавайки се на източник, непосредствен до военното и политическото управление на страната, осведомителната организация Интерфакс Украйна писа, че съглашение за уволнението е реализирано по време на среща сред Залужний и Зеленски. Източникът не даде повече детайлности.

Източник: Bloomberg,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР