Напрежение възникна в Калояново след като самонастанили се роми се

...
Напрежение възникна в Калояново след като самонастанили се роми се
Коментари Харесай

Напрежение в Калояново! Самонастанили се роми чупят и заплашват, полицаи бранят къща с деца

Напрежение породи в Калояново откакто самонастанили се роми се взеха за шефове в селото и изпочупиха къщата на Румен Павлов. В следобедните часове на вчерашния ден ромите са почнали да замерят къщата на Павлов с камъни и стъклени бутилки от бира и са изпочупили прозорците му и част от покъщнината.
Прочетете още
По време на нападението, той не е бил в дома си, само че в къщата са били жена му, майка ѝ и двете му деца – на 4 години и бебе на 2 месеца и половина.

Като по знамение никой не е потърпевш, само че сега фамилията му е изплашено и е настанено при родственици. Румен Павлов описа пред TrafficNews , че откакто е алармирал на полицията е бил изпратен екип, който цяла нощ е дежурял пред дома му, с цел да не се стига до произшествия.

„ Полицаите обаче не могат да ни охраняват всеки ден, какво ще стане тази нощ не можем да знаем. Не е изключено още веднъж да ни атакуван. Много пъти съм получавал закани от тези хора. Казват, че ще ме възпламенят, ще ме убият и какво ли още не”, описа още Павлов.

Той добави, че ромите са там повече от година и са си построили противозаконни къщи, като „ именията” им непрекъснато се разрастват. Освен това даже са се настанили в част от парцела му, като са раздрали оградата и лимитират достъпа до нивите му.

Румен Павлов показа, че неведнъж е алармирал Община Калояново и е подал голям брой тъжби, само че досега никой не е взел отношение. Той моли да се вземат незабавни ограничения против тези хора, преди да е станал някой по-сериозен случай.

„ Притеснявам се за фамилията си и се надявам напрежението да не ескалира”, приключи Павлов.

Снимки на къщата на Румен Павлов:



Снимки на незаконните ромски къщи:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР