Район Западен организира събитие, чиято цел е да се насърчи

...
Район Западен организира събитие, чиято цел е да се насърчи
Коментари Харесай

Шествие с колела в район “Западен“ насърчава развитие на велокултура в Пловдив

Район „ Западен " провежда събитие, чиято цел е да се насърчи по-широкото консолидиране на велосипеда в културата на българина, както и да предизвикваме виновните институции да развият инфраструктурата, която в Пловдив е незадоволителна. Партньор на събитието е DECATHLON България.
Прочетете още
Велошествието ще се организира на 18-ти май , стартът е в 10:00 ч., като сборният пункт е пред сградата на кметството на регион „ Западен ”. Маршрутът минава през основни пътни артерии, които краткотрайно ще бъдат затворени за автомобилния трафик. Участниците ще карат по бул.„ Пещерско шосе ” по посока кв. „ Прослав “. 15-минутна отмора е планувана пред фабрика „ Гайо ", където те ще се насладят на дегустация на шоколад. Финалът ще бъде пред Братската могила. Организаторите са подготвили спортни игри и демонстрации, разпределяне на голям брой награди посредством лотария, уроци по безвредно колоездене и занимания за децата и други приятни изненади. 

Защо с „ С колело на запад “? Цели елементи от район „ Западен “ са изцяло откъснати, като липсва съгласуваност с другите построени велоалеи в града. Кметът на регион „ Западен ” Тони Стойчева дружно с нейния екип правят оценка големите, само че неоползотворени благоприятни условия и по тази причина разпореди на ВелоКултура, абстрактен сътрудник на събитието, да изготви оферти за краткосрочно и дълготрайно преструктуриране на улици в региона, които ще бъдат показани по време на изявата. Мисията на DECATHLON България е да направи спорта наличен за допустимо най-вече хора и провежда редица спортни начинания в Пловдив. Ще бъде раздаден богат награден фонд – 4 велосипеда и аксесоари, обезпечени от DECATHLON България и Макском, както и дарове от Mall Plovdiv и други

От всички нас зависи да създадем Пловдив чист и зелен град, а от общинските институции да основат безвредни и комфортни условия за велосипедистите. Велосипедът е отлична екологична опция освен за спорт и забавление, само че и за напредване в градски условия, без да се постанова да се употребява автомобил или публичен транспорт поради нечистия въздух и ежедневните задръствания.

Освен с колела, всички запалянковци дружно с техните фамилии са добре пристигнали и с тротинетки, ролери, скейтбордове, маратонки с колелца и други Поканата на уредниците е както към възрастните, по този начин и към децата, тъй като полезностите, свързани със здравословния и деен метод на живот, се възпитават още от най-ранна възраст. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР