Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на

...
Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на
Коментари Харесай

Окончателно! Осъдиха “бизнес дамата“, ужилила пловдивчанка с близо 700 хиляди, но... условно

Соня Мирчева, която бе подсъдима за машинация в размер на 660 хиляди лв., дефинитивно бе приета за отговорна, научи TrafficNews. Жената, представяща се за бизнес дама, търгуваща със скъпи чанти от Италия, бе подведена под наказателна отговорност за заграбване на сума в размер на над 600 000 лева
Прочетете още
Ощетена бе Нели Бозова, която в продължение на няколко години е давала сумата на вноски на Мирчева. В края на 2020 година Мирчева бе наказана и получи ефикасна присъда от 6 години затвор. Тогава Окръжен съд-Пловдив я призна за отговорна за това, че за интервала 2011-2014 година „ за да набави за себе си имотна полза е възбудила и поддържала подвеждане у Нели Бозова и с това й е предизвикала имотна щета в изключително огромни размери - 660 050 лева “. Мирчева апелира присъдата си във Върховен касационен съд.

 

Така, след близо 5 години правосъдна борба, представящата се като бизнес дама, чу решението на Върховен касационен съд. Въпреки крупната сума и изкючително дръзкото закононарушение, Мирчева получи единствено условно наказване. Тя ще изтърпи присъдата се от 3 години затвор, отсрочено с 5 години изпитателен период, научи още кореспондент на TrafficNews.

Що се отнася до частния иск, той бе напълно почетен. Оказва се обаче, че бизнес дамата – Мирчева, няма приходи, нито имущество на нейно име, с които да обезпечи наложеното й финансово наказване.

Разочарование! Това е единственото възприятие, което околните на Нели Бозова изпитват след края на борбата. Самата Бозова не съумя да чуе крайното решение на магистратите. За жал в резултат на напрежението и всичкото вървене по тъгите, тъкмо 40 дни преди решението на Окръжен съд-Пловдив, Нели умря. 

Припомняме, че  тя изгоря с близо 700 хиляди лв..  Парите са били поетапно „ изсмуквани ” от Бозова, която е считала, че прави услуга и положително. И както споделят старите хора, „ няма ненаказано положително ”, по този начин и Нели е била осъдена, и то по какъв начин. Нейна „ другарка ” – Соня Мирчева с години е смукала парите й или за нова стока, или за значими документи, или просто тъй като няма.

Всичко стартира през 2011 година, когато Бозова е имала строителна компания. Офисът на сдружението се намирал на последния етаж на жилищна постройка в квартал " Мараша ". Един ден в едностайния апартамент под офиса й се нанесла Соня Мирчева със фамилията си. Бозова и Мирчева станали приятелки. С течение на времето Соня молела за заеми Нели. Един ден Мирчева й разказала, че има бутик за облекла в София. Дрехите обаче били на митницата и нямала пари да ги освободи. Така се завъртяла въртележката и Бозова потъвала от ден на ден и повече със заеми. От 2011 година до преди 5 години Соня Мирчева е прибрала 660 бона от Нели.

Нели не е единствената излъгана от Соня Мирчева, течение на времето излязоха и други хора, станали жертва на „ бизнес дамата ” и италианския ѝ бизнес. Две дами от Куклен изгоряха с няколко хиляди лв., „ помагайки ” на тяхната другарка, а мъж от Войводиново беше отмъкнат с общо 125 000 лв..

Повече за схемите през годините може да четете ТУК:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР