Напрежение във врачанското село Лиляче, заради изборен туризъм. Хората в

...
Напрежение във врачанското село Лиляче, заради изборен туризъм. Хората в
Коментари Харесай

В Лиляче образуваха жива верига пред изборните секции

Напрежение във врачанското село Лиляче, поради избирателен туризъм. Хората в селото се разделиха на две групи пред изборните секции и се заканиха, че няма да позволен нито един гласоподавател, който не е от селото.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 936
Съмнения за избирателен туризъм раздели жителите на село Лиляче на две.

" Реално има 170 регистрации подадени за гласоподаване, а в кметството са 46. Откъде пристигнаха 130 и по какъв начин по този начин се появиха и хората гласоподават и ние не можем да ги спрем, недоволстваме ", сподели пред Българска национална телевизия Калин Котов.

Местните хора се заканиха да не позволен новорегистрираните до урните. Опитаха се да ги спрат с жива верига поради опасения, че вотът няма да е почтен. Казват, че в селото през днешния ден са пристигнали хора, които в никакъв случай не са виждали до момента.

" Днес бяха шест индивида ", споделя гласоподавател.

Питахте ли ги нещо?

" Да, къде живеят, знаете ли къде живеете, знаете ли къде ви е къщата? Не, безусловно Не, няма по какъв начин да знаят. Това е обор с къща, прилежаща към обора, която е в доста окаяно положение. Виждам какви млади хубави момчета обичайно облечени и с какви хубави коли и да живеят в тая тиня и в тоя обор, просто то не е действително ", признава различен.

Последва инспекция от заместник-председателя на ОИК във Враца, след постъпил сигнал за възпрепятстване на гласоподаване по сегашен адрес. Установи се, че по документи част от хората живеят в селскостопански постройки. Според Общинската изборна комисия това не е проблем.

" Нямам условие какъв брой квадратни метра би трябвало да бъде за човек, няма условие контракт за наем ", споделя Маргарит Маждраков – зам.-председател на ОИК-Враца.

На този стадий от регионалната администрация няма открити нарушавания по отношение на направените нови регистрации в селото. И всички 170 души имат право да гласоподават.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР