Напрежение във Великобритания заради състава на изборната администрация.Членовете на секционната

...
Напрежение във Великобритания заради състава на изборната администрация.Членовете на секционната
Коментари Харесай

Предизборно напрежение: Местните доброволци в Лутън заплашиха с бойкот на вота

Напрежение във Англия поради състава на изборната администрация.

Членовете на секционната комисия в Лутън, запасите и 15 доброволци, ангажирани с провеждането на изборите в британския град, заплашиха с отказ, в случай че не бъде заменен ръководителят на секцията.

Спорът сред доброволците и организиращите изборите в Лутън заплашва провеждането на изборите в града.

„ На 22 март беше взето решение на ЦИК по отношение на състава на комисията в Лутън, по-късно на 27 март бяхме известени, че има някои промени. Ние смятахме, че те са неточност “, изяснява Антонина Белчева.

Решението на изборната администрация е да смени ръководителя на комисията. След реакцията на доброволците ЦИК го освобождава, с цел да го върне още веднъж по-късно.

„ Ние всички от ден първи февруари месец започнахме организация по намиране на зала, събиране на доброволци, правене на документи към полиция и към пожарна – всичко, което е несъмнено от закона в Англия за осъществяване на избори. И се тормозим, че в случай че този човек пристигна и този развой се провали или се забави, това ще бъде в ущърб на всички нас и хората, които идват да гласоподават тук, тяхното отчаяние ще бъде доста огромно “, споделят Светлана Кънева и Стилиян Богданов.

От Централната изборна комисия прецизираха, че режимът за попълване на състава на комисиите в чужбина е по предложение на партиите.

„ Правят се съвещания, партиите оферират членове, след което остават малко свободни места. Те са заемат от други партии и най-после останалите свободни места се заемат от локалната общественост “, изясни Димитър Димитров – представител на ЦИК.

За bTV назначеният ръководител съобщи, че е подготвен да се отдръпна поради напрежението без да изясни за какво толкоз пъти е бил препоръчан за неин ръководител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР