Напрежение в структурите на БСП в област Благоевград около номинациите

...
Напрежение в структурите на БСП в област Благоевград около номинациите
Коментари Харесай

Нинова вие от бяс! Кавгите в БСП за местния вот започнаха: Първи ще се бият в Благоевград

Напрежение в структурите на Българска социалистическа партия в област Благоевград към номинациите за кметове. Изненадващо е заменена датата на конференцията в Банско, а в Благоевград към момента търсят обединителна фигура за кметското място.
Общинската конференция в Банско, на която трябваше да бъдат разисквани и направените номинации за кмет и листа за общински съветници, е била планувана за 27 август, осведоми БНР.
Изненадващо тя се е състояла през вчерашния ден, макар утвърждения от Централата на Българска социалистическа партия график за цялата област, и в прорез с условието за 30-дневен период на авансово известяван, удостовери регионалният координатор на партията Костадин Юнчов.
Присъствалите делегати са дали своят вот за кмет на общината да бъде препоръчан ръководителя на локалната организация Костадин Атанасов, който все още е заместник-кмет на Банско, макар че най-вече номинации е събрал актуалният градоначалник Иван Кадев. Той обаче към момента не е удостоверил, че ще се бори за втори мандат.
Благоевградската организация на Българска социалистическа партия също е разграничена в преддверието на локалните избори. Твърде евентуално е социалистите да не стигнат до единна партийна кандидатура, а да поддържат Николай Шушков – някогашен регионален шеф и заместник-регионален министър, в случай че той влезе в борбата за кмет на Благоевград.
За осми мандат ще се бори кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, потвърдиха от Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР