Напрежение в пазарджишкото село Радилово. Местните жители заплашиха да бойкотират

...
Напрежение в пазарджишкото село Радилово. Местните жители заплашиха да бойкотират
Коментари Харесай

Село Радилово посреща изборния ден с над 100 непознати избиратели в списъците

Напрежение в пазарджишкото село Радилово. Местните поданици заплашиха да бойкотират на изборите поради вписани в изборните описи хора, които съгласно тях не живеят там. В деня на вота обаче, хората смениха тактиката и приканиха за всеобщо гласоподаване.

Селото посреща изборния ден с над 100 спомагателни гласоподаватели в описите, оповестиха от кметството. Половината от тях не живеят в селото, настояват локални хора. Собствениците на къщите не подозирали, че на адреса им са вписани нови жители, съобщи БТВ.

В къща, чиято собственичка е умряла преди доста години, са регистрирани петима души, демонстрира информация от кметството. В селото обаче не са ги виждали в никакъв случай. Според съседи, парцелът е ненаселен от години. Миналата неделя пришълците били карани на групички да гласоподават, споделят поданици от селото.

Жена от Пещера признава, че е била извозена от мъж, с цел да гласоподава - имала регистрация в Радилово от времето, когато живеела на квартира там.

Заради пришълците жителите на селото заплашваха с протест и митинг, който обаче не се състоя. Според хората, единственият метод да не разрешат пришълците да вземат решение изборите, е с всеобщото гласоподаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР