Напрежение в бежанския център в Елхово - украинци разказват, че

...
Напрежение в бежанския център в Елхово - украинци разказват, че
Коментари Харесай

Хаос и напрежение в бежанския център в Елхово. Недоволни украинци си тръгнаха

Напрежение в бежанския център в Елхово - украинци описват, че имат проблем с водата и храната за децата. Твърдят и че стоят на студено.

В центъра са настанени над 560 украински жители. Снощи украинци са си тръгнали, тъй като са недоволни от изискванията. Някои са си тръгнали с таксита. Други и сега са на автогарата в Елхово, с цел да се върнат в Бургас и да търсят място, където да бъдат настаени, само че към този момент на техни разходи.

Напрежението в центъра избухна и откакто започнаха да идват рейсове, които да реалокират най-уязвимите в държавни бази - майките с деца до 3 години и инвалидите. Настъпи безпорядък, тъй като на украинците не им стана ясно кой къде би трябвало да се качи и къде ще бъде изместен.

Ивналидите ще бъдат извозени до бази в Старозагорски минерални бани, а майките с децата ще бъдат настанени в някогашния пионерски лагер в Ястребино. Направени са описи, тъй че фамилии да не бъдат разделяни.

" В момента се допълват описите, които бяха стартирани сутринта, с цел да можем да създадем филтъра за най-учазвимите хора, които са попаднали в буферния център да отидат на уместно място - пенсионерите, хора с деца над три години, които биха могли да изчакат още една вечер тук и четвъртия лист, той е дребен - имаме десетина индивида, които са пристигнали с коли. Четири рейса пътуват - те са тръгнали някъде към 10 без 10 от Пловдив. Това са рейсове, които са обезпечени от Министерството на превоза. Ще дойдат с цел да стартират хората да се качват с багажа, да се разпределят по бази. Освен Ястребино имаме към този момент и Старозагорски минерални бани, където е по-подходящо за хора с дребни дечица ", сподели Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците.

Вижте повече от самите украинци във видеото

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР