Напрежение сред лекарите в болница „Лозенец“ заради опасения, че лечебното

...
Напрежение сред лекарите в болница „Лозенец“ заради опасения, че лечебното
Коментари Харесай

Медици от болница “Лозенец“ излизат на протест, не искат да стават педиатрия

Напрежение измежду лекарите в болница „ Лозенец “ поради опасения, че лечебното заведение ще бъде обединено с педиатрията „ Проф. Иван Митев “. Лекарите в здравното заведение изявяват подготвеност за митинг.

Медиците разясняват, че не са получили никакво внимание от здравния министър, до който са изпратили писмо за казуса. Според тях има огромни апетити за терени на болничното заведение.

„ Притеснява ни фактът, че това се случва в края на годината. Сливането на двете сдружения ще образува ново, което още веднъж ще би трябвало да подписа още веднъж контракт с НЗОК и още веднъж да се акредитира. Както знаете болница „ Лозенец” е база за образование на Медицинския факултет на Софийския университет”, съобщи пред Нова телевизия лекар Стоянов.

„ В изискванията на тежка Коронавирус вълна, в случай, че личният състав е зает с лекуването на болните, ние би трябвало да навлезем в нова стресова обстановка, в каквато се намираше болничното заведение преди няколко месеца. Хората имат потребност от успокоение и сигурност, с цел да продължат да си правят работата”, уточни доцент лекар Радосвет Горнев, шеф на здравното заведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР