Напрежение между Турция и Русия заради кризата в Либия -

...
Напрежение между Турция и Русия заради кризата в Либия -
Коментари Харесай

Ердоган се скара на Москва заради Либия

Напрежение сред Турция и Русия поради рецесията в Либия - турският президент укори Москва, че подкрепя либийския пълководец Халифа Хафтар в офанзивата му против законното държавно управление в Триполи.

По думите на Реджеп Ердоган, Москва поддържа противозаконните дейности посредством наемници от частната военна компания "Вагнер ", за които западни медии оповестиха през последните месеци.

По-рано източник от съветското външно министерство изрази безпокойствие от опцията Турция да окаже помощ на либийското държавно управление.

Според Москва, изразените планове на Анкара опонират на резолюцииите на Организация на обединените нации, ще усложнят в допълнение обстановката в Либия и ще провокират отрицателни реакции от прилежащите страни.

Боевете сред държавното управление в Триполи и Хафтар не престават към този момент осем месеца. В края на ноември министър председателят Файез Ал-Сарадж подписа съглашение за военно съдействие с Анкара, а през вчерашния ден публично изиска военна помощ от Турция и още 4 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР