Напрежение и никакъв резултат. В това се фокусират коментарите на

...
Напрежение и никакъв резултат. В това се фокусират коментарите на
Коментари Харесай

Световните медии за срещата във Варна: Никакъв резултат, само напрежение

Напрежение и никакъв резултат. В това се концентрират мненията на международните медии за срещата ЕС-Турция във Варна, на която медиатор бе българският министър председател Бойко Борисов.

„ Ройтерс ” цитира европейските водачи, съгласно които диалозите с турския президент не са дали отговор на дълъг лист от въпроси. Сред тях са намесата на Турция в Сирия и затворените турски публицисти. И въпреки всичко, Евросъюзът даде обещание да продължи заплащанията в границите на договорката за бежанците с Анкара, само че в това време разочарова турските претенции за задълбочаване на комерсиалните връзки и унищожаване на визите.

„ Франс прес ” подчертава върху стратегическото партньорство сред Турция и Европейски Съюз и установи, че нито една от двете страни няма интерес да проваля диалозите: за Турция Европейски Съюз остава скъп търговски сътрудник, а Брюксел има потребност от Анкара за управлението на мигрантския поток.

Въпреки неналичието на съответни резултати във Варна беше възобновен най-малко минималният разговор сред Брюксел и Анкара, отбелязва френското издание „ Льо Монд ”.

Европа и Ердоган беседват, само че на срещата на високо ниво едно нещо стана ясно - какъв брой надалеч една от друга са двете страни. Това установи и немският „ Дер Шпигел ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР