Напредъкът в технологиите направи търсенето на извънземен живот (SETI) по-вероятно

...
Напредъкът в технологиите направи търсенето на извънземен живот (SETI) по-вероятно
Коментари Харесай

Изследователски център ще подготвя хората за първи контакт с извънземни

Напредъкът в технологиите направи търсенето на извънземен живот (SETI) по-вероятно да докара до контакт с извънземни, в сравнение с в различен миг от историята ни като тип. Науката е направила по този начин, че астрономите са в положение да открият състава на планети отвън нашата Слънчева система. В резултат на това в Шотландия беше основан нов проучвателен център, отдаден само на търсенето на извънземен живот.

Според изявление за VICE Джон Елиът, почетен теоретичен помощник в университета “Сейнт Андрюс ” в Шотландия, е осъществил една от фантазиите си и публично е основал проучвателен център за контакт с извънземни. Центърът SETI-Post Detection ще се концентрира върху това, което се случва след установяването на първия контакт с извънземен тип. Науката в новия проучвателен център се занимава с това по какъв начин да се поддържа връзка с извънземен тип.

Елиът и екипът му работят с догатката, че контактът с извънземни е неминуем. Ако други учени работят интензивно върху действителното разкриване на живот, разумно е някой да бъде квалифициран за това, което следва. Излизайки отвън рамките на науката, SETI-Post Detection Hub се пробва да отговори на правните, етичните и логистичните проблеми от осъзнаването, че хората не са сами във Вселената.

Част от проучванията на SETI-Post Detection Hub са отдадени на човешкото държание след установяването на контакт с извънземни. За тази цел екипът на Елиът е формиран освен от учени, само че и от адвокати, социолози и фенове на НЛО от целия свят. Надеждата е за справяне с проблем, който науката не може да реши: теоретиците на конспирацията, които ще упорстват, че даден сигнал, даже и след инспекция, е подправен.

До взаимното съдействие се стигнало, откакто Елиът получил поощрение от други членове на английската мрежа SETI да изготви проект и да формулира отговор за случаите, когато контактът с извънземни бъде доказан. Учените, работещи в региона на SETI, се тормозят, че първичният стратегически проект, направен през 1989 година, не е в крайник с развиването на науката през последните 30 години. Понастоящем функциониращият център за разкриване на SETI-Post към този момент опитва с евентуални способи за връзка по отношение на извънземен сигнал.

През 1989 година дезинформацията в обществените мрежи не е била проблем за откривателите. Днес Елиът споделя, че е нужна тактика за справяне с обширната, комплицирана мрежа от обществени медии и модерни способи за разглеждане на информация. Науката зад това не е точна и доста зависи от метода на контакт с извънземни.

Според Елиът и неговия екип откриването на вкаменени остатъци от микроби е едно, само че образован тип, който протяга ръка към планетата Земя, е доста по-различен въпрос. Последните задачи на НАСА до Марс да вземем за пример могат да открият антични остатъци от извънземни, само че това е друг тип контакт с извънземни, който е доста по-лесен за обработка с обичайните научни способи. Необходими са интердисциплинарни способи там, където единствено науката не е задоволителна, и точно натам са ориентирани напъните на центъра SETI-Post Detection. Холивуд е показвал разнообразни версии на това по какъв начин може да наподобява един свят след контакт с извънземни, само че в този момент има специфичен екип, който ще се опита да направи това наша действителност.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР