Напредъкът на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ провери днес

...
Напредъкът на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ провери днес
Коментари Харесай

Зам.-кметът Пламен Райчев инспектира ремонта на стадион „Тод...

Напредъкът на строително-ремонтните действия на стадион „ Тодор Диев “ ревизира през днешния ден заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев. Той бе посрещнат от представители на притежателя на ФК „ Спартак “ Пловдив Динко Миленчев, които му демонстрираха от кое място е стартирал ремонтът. В пространствата под централната естрада към този момент са обособени две огромни съблекални – за домакините и за гостуващите тимове. Досегашните седалки на централната естрада и защитните уреди пред нея към този момент са напълно демонтирани. Подготовка върви и за терена, на който ще се разположи главният паркинг на спортния комплекс, който ще побира към 250 автомобила.

Стадион „ Тодор Диев “ по план ще бъде построен с три бранша за общо 8200 фенове, като всички места ще бъдат покрити. Трибуна няма да има единствено в южната част на комплекса, където ще бъде ситуиран паркингът. „ Тодор Диев “ ще разполага с ВИП ложа, зала за конференции, лекарски кабинет, кабинет за допинг-контрол и ще покрие изцяло условията за осъществяване на мачове от efbet-лигата на българското състезание.

Инвестицията е на стойност към 7 и половина милиона лв., а упоритостите на притежателя са комплексът да бъде изцяло подготвен за мачовете от есенния полусезон на шампионат 2023-2024 година.



„ Впечатлен съм от напредъка, който виждам единствено в границите на първите 40 дни от дейностите. С реализиране на пробива под жп гара Пловдив, който следва да бъде осъществен от НКЖИ, с разширението на улица „ Кукуш “ и новия бетонен мост, регионът ще придобие напълно различен образ и осъвремененият стадион ще бъде същинско бижу в тази част на града “, разяснява Пламен Райчев.



Той има намерение в скоро време да посети и клубната база на ФК „ Спартак “, където упражняват над 350 деца от школата. За там също са планувани над 2 милиона вложения, като с изключение на реконструкцията на главния терен, ще бъде построено още едно намерено игрище, терен с изкуствена настилка и покрито игрище.


Свързани вести Стадион Тодор Диев става футболно украшение със 7.5 милиона, строителството започва през днешния ден 7000 седящи места ще има на стадион „ Тодор Диев “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР