Направихме много сериозна крачка по отношение на консенсуса по принципните

...
Направихме много сериозна крачка по отношение на консенсуса по принципните
Коментари Харесай

Ананиев: Направихме крачка към консенсуса, но има още спорни моменти


Направихме доста сериозна крачка във връзка с консенсуса по кардиналните постановки, които са залегнали както в устройствения устав, по този начин и в Наредбата за здравната експертиза. Има още няколко момента, които би трябвало да почистим като противоречиви.

Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след срещата си с представители на организациите на хората с увреждания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Ананиев един от главните противоречиви текстова си остава здравната експертиза на лицата с голям брой тежки болести. „ Създали сме нужната организация и ще стигнем до консенсус и по този въпрос ”, увери той.

Министър Ананиев благодари на всички участници в полемиката за градивния разговор, задълбочения разбор на всички благоприятни условия, както и направените в границите на срещата оферти.

Това е първата от серията срещи, а в нея присъединяване взе и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

БГНЕС напомня, че на 10 април здравното министерство изтегли препоръчаните промени в Наредбата за здравната експертиза и в Правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза и на районните картотеки. Тогава тематиката за здравната експертиза бе разисквана на среща при премиера Борисов, в която присъединяване взе и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. Министерство на образованието разгласи, че започва серия от диалози с представителите на организациите на хората с увреждания за реализиране на единодушие по текстовете, свързани с здравната експертиза и станали обект на публично неодобрение. Междувременно хиляди българи в неравностойно състояние от цялата страна взеха присъединяване в народен митинг, който се организира на 11 април пред Министерски съвет. Сред настояванията на протестиращите е прецизното разписване на бъдещата нормативна уредба за здравната експертиза. Хората с увреждания упорстват и за изясненост какви права ще употребяват от решението на ТЕЛК за типа и степента на увреждането и какви права ще следват от оценката за тяхната продуктивност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР