Направихме 1014 проверки на строителни обекти, издадохме 288 акта за

...
Направихме 1014 проверки на строителни обекти, издадохме 288 акта за
Коментари Харесай

Терзиев: 242 нерегламентирани сметища в София, до края на годината ще подобрим системата за почистване

" Направихме 1014 инспекции на строителни обекти, издадохме 288 акта за нарушавания и 216 предложения за ", написа градоначалникът във Фейсбук. 

По думите му част от проблемите са свързани и с неналичието на място за депониране на строителни боклуци и земни маси.

" В момента има единствено едно такова хранилище във Враждебна и потенциалът му е съвсем напълно напълнен. Работим по няколко вероятни решения на този проблем ", изяснява Терзиев и прибавя, че  идентифицирането на проблемите е единствено първата стъпка.

" В Завода за боклуци към този момент направихме и втората - усъвършенстване на интервенциите и процесите. Процентите на отделени рециклируеми боклуци от бита се се вдигнали в пъти за последните месеци. Качеството на създавания RDF също е нараснало и има интерес към оползотворяването му ", отбелязва кметът на София и продължава:

" Наясно съм, че би трябвало да работим още във всички направления. Включително цялостната система за разчистване на София, за понижаване на генерирания битов боклук и повдигане на % на отпадъците, които се рециклират, и въвеждането на правилото " замърсителят заплаща ".

Терзиев акцентира, че всичко това ще бъде изпълнено до края на годината и " ще виждаме всеки ден по какъв начин София става по-чиста ".

" Една от първите тематиките във фокуса ми от начало на мандата е тази за чистотата на София и няма да отклоним взор от това ", казва на финала на поста си столичният кмет Васил Терзиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР