Направи ми впечатление, че президентът каза: Ще сезирам органите. Моят

...
Направи ми впечатление, че президентът каза: Ще сезирам органите. Моят
Коментари Харесай

Кирил Петков към президента: Кои органи ще сезира? Дойде времето за смяна в ДАНС!

Направи ми усещане, че президентът сподели: " Ще сезирам органите ". Моят въпрос е кои органи? Ние от дълго време желаеме да има промяна в ДАНС. Акад. Денков предложи промяна на шефа на ДАНС, само че то беше блокирано от президента.

Това разяснява пред публицисти в Пазарджк съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Когато сезираме органи, преди всичко би трябвало да ги реформираме. От ПП-ДБ продължаваме да имаме вяра, че никой не може да бъде над закона. За да не си приказваме единствено общи приказки, още веднъж ще стартираме мощна акция за промени в службите. Тогава ще има действително следствие. Време е службите да бъдат реформирани.Дотогава сезиране на нереформирани органи не е нищо повече от общо говорене ", добави той.

" Чуват се най-различни неща. И за " Пътят на копринката ", за всевъзможни други корупционни кавги. Не желая да влизам в това говорене. Мисля, че пристигна времето да има промяна в ДАНС ", акцентира Кирил Петков.

 

Петков съобщи, че в ПП не са обезпокоени от възможен нов политически план на Румен Радев, само че подсети, че по Конституция той няма право да бъде политически водач и президент по едно и също време.

" Корупцията за жалост може да бъде факт във всяка една институция, изключително когато е имало монополизиране на властта в някакъв интервал от време. Ние от Политическа партия твърдим, че нулева корупция би трябвало да е мотото за всички българи, само че по тази причина ни трябват институции, които да работят ", посочи още Кирил Петков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР