Направете го задължително!Обикновено, ако някой иска да промени живота си

...
Направете го задължително!Обикновено, ако някой иска да промени живота си
Коментари Харесай

Животът ще стане по-лек, ако изхвърлите тези 7 неща

 живот-щастливо-момиче

Направете го наложително!

Обикновено, в случай че някой желае да промени живота си към положително, се подразбира, че би трябвало да получи или научни нещо ново. Но надалеч по-ефективно за болшинството от нас е противоположното – да почистим живота си от всичко ненужно. В частност, от старите привички, цели и въображаеми модели.

Webmiastoto.com ви показва 8 неша, които пречат на живота на голям брой хора. И считаме, че е пристигнало време да се избавите от тях:

Избавете се от навика постоянно и за всичко да се оправдавате

Ако във вашия живот се случи нещо неприятно, постоянно обвинявате за това околните: родственици, другари или сътрудници? Едва ли се гордеете с тази част от своята натура.

Но още по-лошо е когато този ваш табиет работи в противоположна посока: случило се е нещо неприятно в живота на околните ви хора и вие обвинявате себе си за това. Макар с нищо да не сте отговорни.

Затова предписание №1  може да звучи по този начин: „ Спрете да се оправдавате за грешките на другите “.

Избавете се от перфекционизма

Вероятно знаете доста добре защо приказваме. Никой не е съвършен. Просто се примирете с това и животът ще стане надалеч по-лесен.

Избавете се от огромните си страхове

Животът стартира там, където свършва страхът. И помнете: множеството от хората мощно се недооценяват. Навярно сте един от тях. И ето ви още един 100-процентов теоретичен факт: колкото един човек е по-умен, толкоз по-ниска е самооценката му. Вероятно и това сте забелязали…

Проблемът с ниската самокритика е, че умните хора са склонни към изключително отбягване на риска. А няма риск – няма победа. Подобно държание постоянно лимитира разкриването на капацитета на 100%.

Борете се със своите страхове. По-важно е, в сравнение с си мислите.

Избавете се от навика да контролирате всичко

Защото да управлява всичко не може НИКОЙ. Ако някой си мисли, че държи всичко под надзор, най-вероятно се заблуждава.

В логиката на психиката е от дълго време прочут този принцип „ Илюзията на контрола “, който усъвършенства настроението, само че единствено краткотрайно. А след това би трябвало непрекъснато „ да се усилва дозата “ и най-после всичко приключва с това, че човек става параноик.

Избавете се от страха да променяте мнението си

Хората нормално не обичат тези, които трансформират гледната си точка. Има даже и сентенция: „ Където е вятърът, там е и той “. Но като цяло този табиет постоянно да променяте мнението сси под въздействието на нови обстоятелства е отличен метод да разширите хоризонтите си и да измененията усещанията си.

А и това е отличен образец за „ акомодация “: в природата всичко се трансформира под въздействието на нова информация. Не вървете против природата!

Избавете се, най-накрая, от тези хора, които ви тровят живота

Не във физически смисъл, схваща се…

Просто не общувайте с хора, след срещата с които ще ви е тъжно и тежко на душата. Вие прелестно знаете за тези „ вампири “ в обкръжението ви. Приключете с тях!

Спрете да казвате „ Да “, когато желаете да кажете „ Не “

Всяко ненужно „ Да “ завършва с това, че ще ви се наложи да изгубите своето персонално време за решение на непознати проблеми. Това се случва доста по-често, в сравнение с ни се желае.

Намерете храброст в себе си и казвайте по-често „ Не “, когато не желаете да вършиме нещо. И ще видите какъв брой „ ненужно “ време ще ви се появи.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР