Напрактика вече няма начин да се проведе плейофната фаза в

...
Напрактика вече няма начин да се проведе плейофната фаза в
Коментари Харесай

Плейофите в Ефбет лига остават само на теория

Напрактика към този момент няма метод да се организира плейофната фаза в Ефбет лига този сезон. Това разгласи вицепрезидентът на БФС в оставка и член на Изпълкома Емил Костадинов. Той изясни, че сега има два разновидността за дотъкмяване на шампионата - да се изиграят плейофите или единствено оставащите два кръга от постоянния сезон плюс шампионата за Купата на България. Костадинов обаче призна, че напрактика към този момент е ясно, че ще бъде утвърдена втората опция.

" По принцип работим по два разновидността, само че на практика няма по какъв начин да се доиграе целият шампионат. На доктрина може, само че мъчно ще се случи. Реалният вид е да се доиграе постоянният сезон с последните два кръга и Купата на България ", сподели Костадинов на брифинг. Все още обаче не може да бъде планувано нито по кое време ще се възобновят мачовете, нито по кое време ще могат да упражняват тимовете, тъй като се чака първо решение от Националния действен щаб.

Председателят на Спортно-техническата комисия към БФС Неделчо Михайлов позволи, че през идващия сезон ще има тимове, които няма да могат да довършат шампионатите, поради финансовата рецесия, подбудена от пандемията от ковид. Засега обаче пет професионални тима не са показали предпочитание да започват сезона във Втора лига. Те бяха оповестени след Изпълкома във вторник - " Спартак " (Пл), " Спартак " (Вн), " Ботев " (Гълъбово) и отказалите се към този момент в хода на сезона " Поморие " и " Верея ". Има информация за тежки проблеми в " Черноморец " (Балчик), където общината ще приключи финансирането от 1 май.

В тази обстановка БФС реши да вземе някои ограничения, с които да помогне на клубовете. С общо 23% ще бъдат понижени съдийските такси в Ефбет лига и Втора лига. Ще бъде препоръчано също на Професионалната футболна лига да понижи таксите за участие на професионалните клубове от идващия сезон. Като трета мярка ще бъде даряването на футболни топки като помощ на тимовете. БФС още веднъж ще обезпечи за елитните клубове формалната топка за идващия сезон. Костадинов съобщи, че годишно БФС отпуска 1,5 млн. лева за детско-юношеския футбол.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР