Напоследък все повече хора започват да водят здравословен начин на

...
Напоследък все повече хора започват да водят здравословен начин на
Коментари Харесай

8 храни, които никога да не купувате

Напоследък от ден на ден хора стартират да водят здравословен метод на живот и да се замислят какво поставят в тялото си. Вече знаем, че би трябвало да заобикаляме чипс, газирани питиета и сладкиши. Въпреки това даже храни, които наподобяват безобидни, в действителност могат да бъдат в действителност нездравословни за организма ни, тъй че е значимо да преосмислим това, което сме сигурни, че знаем за здравословната храна.
Ето 8 храни, от които да се пазите.
1. Рачешки ролца
Това е известна и евтина съставна част в доста салати, само че за жалост тя няма нищо общо с раците, като се изключи името. Рачешките ролца се състоят от пюре от филе от бяла риба, която от време на време е сменена с глутен, скорбяла или белтъчини. Това, което в никакъв случай не се замества, е голямо количество захар, ароматизатори, оцветители и усилватели на усета, в това число MSG, което провокира пристрастяване. С изключение на очевидната щета да станете с наднормено тегло от хранителни добавки, съществува и скритият риск от хранително отравяне. Рачешките ролца се продават освен замразени, само че и охладени. Така съществува сериозен риск разпоредбите за предпазване на този артикул да се нарушават постоянно.
2. Вакуумирана риба
Въпреки че сходна риба е доста вкусна, тя има доста огромен минус - доста къс период на валидност. Ето за какво единственият метод да я задържите за по-дълго в пластмасови опаковки е да я поставите в лой. Ако рибата се държи в саламура, има късмет да се добави хексаметилентетрамин. Това химично вещество е неразрешено в доста страни.
3. Пушена храна
Пушените храни също са доста известни в целия свят. Но те също са причина за доста диспути по отношение на това, че повреждат здравето. Има обичайни способи за опушване, които работят като натурален консервант и могат да удължат периода на валидност, а по-късно има по-евтини способи, наречени " течен пушек ", които в действителност са съмнителни. Вредните химикали с усилватели на усета, феноли и формалдехид постоянно не се загатват в опаковката. Освен това, остарялата храна постоянно е скрита от усета. Ако просто не можете да устоите на усета на парче пушено пиле или риба, изберете продуктите с признаци на естествени способи на опушване - маркер на хартия, маркировка на резба или различен вид маркировка върху продуктите.
4. Желирани мечета
Толкова ярки и ароматни, мечетата са доста известни измежду децата и възрастните. Въпреки това, съставките на актуалните желирани мечета постоянно са надалеч от класиката. Естественият пектин постоянно се замества с желатин от свине, а красивите цветове се вършат със синтетични овкусители и оцветяване. Освен това някои производители употребяват серен диоксид като консервант и не го загатват постоянно на опаковката. Той може да провокира алергия при високи дози.

5. Корнфлейкс
Корнфлейксът е доста известен в доста страни и е показана като " здравословна " закуска. Въпреки това, съставките и метода на правене може да ви даде ясно схващане, че всички аргументи, подкрепящи изгодите от тях, не са нищо друго с изключение на маркетингов трик. След пържене на корнфлейкса всички витамини изчезват от царевичното брашно. Захарта, маслото, което се употребява за пържене на корнфлейкса, и консервантите не са потребни за вашето тяло. Освен това, те могат да доведат до увеличение на тежестта, в случай че ги ядете постоянно.
6. Черни маслини
Това е една от най-спорните храни в нашия лист. Едно нещо е ясно: в света няма изцяло черни маслини. Зрелите маслини нормално имат мрачно лилав или кафяв цвят. Черните маслини в кутиите са зелени маслини, боядисани със специфични хранителни субстанции - множеството, от които с стоманен глюконат. Това не е рисково в дребни количества, само че несъмнено няма нищо потребно в тази храна.
7. Сладкиши с глазура
Свикнали сме да свързваме думата " глазура " с нещо шоколадово, лъскаво и вкусно. Какао, масло, мляко и захар - това е общоприетият лист на съставките за шоколадова глазура. Въпреки това, производителите постоянно употребяват друг тип глазура за покриване на бисквити, бонбони и желе. Тя наподобява доста по-добре и цветовете са красиви, само че съставките, употребявани с цел да се направи, са доста нездравословни.
8. Грозде
Това е друга храна, която има доста къс период на валидност. Гроздето би трябвало да се употребява незабавно откакто го вземете. Разбира се, производителите и супермаркетите не харесват това, по тази причина се пробват да удължат периода на валидност и да подобрят външния тип на продукта, като употребяват антиоксиданти. Така че, в случай че купите грозде, което не се скапва в границите на няколко дни, това значи, че е минало химическо отнасяне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР