Напоследък в социалните мрежи се наблюдава тенденция за омасляване на

...
Напоследък в социалните мрежи се наблюдава тенденция за омасляване на
Коментари Харесай

Най-популярната практиката в грижата за косата в момента


Напоследък в обществените мрежи се следи наклонност за омасляване на косата. Да, олиото за коса като завършващ щрих от дълго време е известно, само че омасляването на косата е напълно друга идея. Техниката включва оставянето на масло в косата през нощта, с цел да стане по-здрава и блестяща. Всъщност практиката не е нова и води началото си от Индия. Няколко марки са си сложили за цел да изградят по-достъпен мост от традициите към актуалния консуматор, с цел да могат повече хора да се възползват от метода.

Използването на масла за косата е част от античната индийска процедура Аюрведа и се употребяват повече от 5000 години, което я прави най-старата лечебна система в света. Приготвянето на аюрведични масла за коса е ежеседмична традиция в Индия и има за цел с изключение на разкрасяването, да сближи дамите в фамилията и има смисъла на обред.

Известно е, че маслата за коса спомагат за цялостното ѝ здраве. Те предизвикват растежа, подхранват повредената, суха коса и подтикват притока на кръв. То също по този начин забавят процеса на прибързано посивяване. Също по този начин възвръщат салдото на скалпа и стопира косопада, който е наложителен по време на бременност. Освен нанасянето на масла това е релаксиращ обред за хубост.



През последните години козметичната промишленост стана очевидец на възвръщане на интереса към естествените и холистични подходи към персоналната грижа. Тъй като потребителите търсят други възможности на синтетичните съставки, маслата за коса се трансфораха в универсално решение. Съвременните формули постоянно съчетават античната мъдрост с научните достижения, създавайки масла, които дават отговор на разнообразни видове коса.

За какво оказват помощ другите масла

Известно със своите хидратиращи свойства, кокосовото масло е уместно за множеството видове коса. То оказва помощ за попречване на загубата на протеини в косата, което го прави отличен избор за поддържане и отбрана на кичурите.

Маслото от арган, постоянно наричано " течно злато ", е богато на антиоксиданти и витамини. То оказва помощ за изглаждане на накъсването, придава искра и подхранва косата, без да я утежнява.



Подобно на естествените масла, създавани от скалпа, маслото от жожоба се всмуква елементарно и оказва помощ за балансиране на производството на мазнини. То е идеално за хора с мазна или смесена коса.

Рициновото масло, известно с капацитета си за стимулиране на растежа на косата, постоянно се употребява в маски за коса или се нанася върху скалпа, с цел да подтиква космените фоликули.

Леко и богато на хранителни субстанции, бадемовото масло е известно със способността си да омекотява и да придава искра на косата. То е известен избор за хората с изтъняла коса.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР