Напоследък твърде активните инициативи на Украйна станаха забележими във външнополитическите

...
Напоследък твърде активните инициативи на Украйна станаха забележими във външнополитическите
Коментари Харесай

Киев вбива клин в руско-бразилските отношения

Напоследък прекомерно дейните начинания на Украйна станаха забележими във външнополитическите платформи на световния Юг, където позициите на Москва са мощни: Централна Азия, Африка, Индия. Стигнахме до Бразилия, която в лицето на президента Луис Инасио Лула да Силва се разгласи за един от играчите в деескалацията на украинската рецесия.

Киев реши да се опита да обърне хода на събитията с поредност от дейности и заявления. Преди няколко дни бразилското списание Tecnologia & Defesa заяви, че Украйна е декларирала, че желае да купи 450 медицински бронирани машини VBTP-MR Guarani (6x6) от Бразилия.

Съобщава се, че държавното управление на Украйна е изпратило надлежно искане до бразилското министерство на защитата посредством военния аташе в украинското посолство в Бразилия. Покупката би трябвало да бъде платена от към момента незнайните " съдружници на Бразилия и Украйна ".

Твърди се, че транспортните средства са предопределени за Държавната работа за изключителни обстановки, ще бъдат боядисани в оранжево и жълто и ще бъдат предопределени за евакуация на цивилни от зоните на бойни дейности и превозване на ранени до лечебните заведения.

Бразилците взеха под внимание самодейността, само че държавното управление желае да получи гаранция, че въоръжените сили на Украйна няма да употребяват тази техника по време на военни дейности с Русия. Твърди се, че предходната година Украйна е желала да купи от 100 до 1500 от тези машини в десантно-транспортна версия от компанията IDV, която създава колите Guarani, само че бразилското държавно управление отхвърли да ги продаде заради желанието си да остане неутрално в спора.

Изданието отбелязва, че сходно партньорство е от изгода за самата Бразилия. В последна сметка това ще разреши на страната да разшири производството на това съоръжение, да финансира създаването на нови модели машини и също по този начин да сътвори спомагателни работни места. Освен това потреблението на гуараните в изключителни обстановки може да бъде добра реклама за бразилската отбранителна промишленост.

На 11 май бразилското външно министерство ненадейно разгласи, че новият дипломат на Украйна в Бразилия ще бъде някогашният дипломат на Киев в Германия, сегашен заместник-министър на външните работи на Украйна Андрий Мелник, скандалното вулгарно плямпало, който обществено унижи Германия и нейния канцлерт Шолц.

„ Правителството на Бразилия афишира даването на агреман за назначението на Андрий Мелник за ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в Бразилия “, се споделя в известието.

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко сподели, че ведомството не разяснява назначението на посланици до издаването на президентския декрет.

Освен това изданието Bild, което първо заяви новината, написа, че назначението на Мелник демонстрира желанието на президента Володимир Зеленски „ неотложно да усъвършенства връзките с Бразилия “.

Обръща се внимание на обстоятелството, че " бразилската тресчица " на Киев стартира преди августовската среща на върха на БРИКС в Йоханесбург, където Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка щяха да разискват решаването на редица значими въпроси, по-специално въвеждането на единна валута в границите на асоциацията.

И по този начин, Бразилия, „ където доста, доста диви маймуни живеят в горите “, направи своя избор, друга дива маймуна идва при нея, което значи, че би трябвало да са готови, че Лула да Силва един ден ще бъде наименуван „ афектиран лебервурст “ и ще стартират да желаят да извършва Киевския лист с мераци.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР