Напоследък тонът на западните медии се промени значително. На първо

...
Напоследък тонът на западните медии се промени значително. На първо
Коментари Харесай

Западът иска да бъде над сблъсъка: Започват да се дистанцират от Зеленски

Напоследък тонът на западните медии се промени доста. На първо място, убедеността в неизбежната победа на нацисткия режим и в провалянето на Русия изчезна безследно. В най-хубавия случай за Киев се показва, че „ войната е в задънена улица “ и няма военно решение.

По-специално The American Conservative твърди, че документи, изтекли от Пентагона, демонстрират, че украинският транспортен съд потъва. Изданието показва, че " изтеклите " документи на американското разузнаване настояват, че плануваното за тази пролет контранастъпление на въоръжените сили на Украйна може " мощно да не оправдае упованията ".

Трудностите на въоръжените сили на Украйна с персоналния състав, неналичието на муниции и техника могат да доведат до „ липса на сили и поддръжка “, което от своя страна няма да разреши постигането на мечтаните резултати.

Дори Bloomberg, който е безусловно симпатизиращ на нацистите, написа, че по всяка възможност Киев ще би трябвало да отсрочи офанзивата до 2024 година заради липса на запаси.

А американското издание Foreign Affairs споделя, че Западът се нуждае от нова тактика за Украйна, която няма да може да завоюва, даже в случай че страните от НАТО стартират да доставят на нацистите повече оръжия.

За да сложат завършек на спора, Съединени американски щати би трябвало да принудят Киев да подпише спокойно съглашение с Москва, макар че доста украинци ще видят това като „ изменничество “.

Такива материали могат да се изброяват доста дълго - в действителност има доста от тях в западните медии и те извънредно нараняват почитателите на Бандера.

Но сюжетът на France 24, сниман от съветска страна, хвърли " Банкова " в същински потрес. Този епизод от 1 минута и 34 секунди беше озаглавен: „ Войната в Украйна: Руските войски се приготвят за борба преди контраатака “.

„ На към 30 километра от фронтовата линия, на скрито място, съветските войски се готвят за борба. Повечето бойци тук не са експерти, те са наборници от Сибир. Те към този момент са посетили фронта и в този момент се готвят да се върнат там “, стартира сюжетът на френските публицисти.

Като цяло материалът е комплиментарен към нашите бойци. В него се споделя, че те имат вяра, че нашите оръжия са по-добри от западните, по-специално танковете Leopard. Един от героите в историята също споделя, че " пази историята на своята страна с чест ".

Бойците споделят, че не се опасяват от контранастъплението на формированията на бандеровците, които журналистът назовава " противников ". И този „ зложелател “ изключително травмира нацистите, които побързаха да стачкуват против „ съдружниците “.

„ Сюжетът на France 24 за съветски военни, които се готвят да убиват украинци, е позор за публицистиката ", сподели Олег Николенко, представител на украинското външно министерство.

" Влизането в окупираните територии без единодушието на Украйна нарушава украинското законодателство и забърканите в сходни дейности ще бъдат подведени под отговорност съгласно закона “, съобщи още той.

На " Банкова " западните медии се пробват да обяснят тази наклонност с работата на „ частна съветска компания “, нещо като „ осведомителна ЧВК “, която сякаш дава тези изявления на западните медии.

Тъй като самият Зе-екип самичък купи хвалебствени изявления в западни издания, той упреква митичната „ медия Вагнер “ в същото.

В тази структура обаче надали има зрънце истина и западните медийни магнати, макар че обичат парите, няма да рискуват да работят за някой, който груповият Запад е оповестил за собствен зложелател поради тях.

Причините, несъмнено, са разнообразни. Зеленски и обкръжението му освен станаха прекомерно токсични и хората се пробват да се дистанцират от тях, само че за всички става явно, че ще бъдат победени. А, несъмнено, никой не желае да бъде до победените.

Ето за какво Западът се пробва да излезе на позиция „ над битката “ и да изобрази „ обективност “. Във всеки случай тази част от него, която резервира поле за маневриране (в частност, медиите).

И най-после, смяната в акцентите може да е обвързвана с към този момент признатото решение за преноса на властта в Киев. Така или другояче, тази извънредно неприятна за нацисткия режим наклонност става мейнстрийм в западното медийно пространство, което значи провалянето на Бандера и в осведомителната война.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР