Напоследък светът, в който живеем, изключително точно съвпада с всичко,

...
Напоследък светът, в който живеем, изключително точно съвпада с всичко,
Коментари Харесай

Отново си спомняме, че живеем в програма

Напоследък светът, в който живеем, извънредно тъкмо съответствува с всичко, което знаем за Матрицата от едноименния филм. Премиерата на " Матрицата " е през март 1999 година Режисьори и сценаристи на паметното произведение са тогавашните братя, а в този момент сестри - Уашовски. В основните функции са Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Кери-Ан Мос, Хюго Уивинг, Джо Пантолиано. Трейлърът на последния, четвърти филм, към този момент върви из обществените платформи. 
Нео се завръща, ще го изчакаме, още малко самообладание. Филмът " Матрицата: Възкресения " ще се появи на 22 декември. Какво ни чака ли? Почти действителност - човечеството живее във виртуален свят, основан от машини, които в същинския свят употребяват хората като акумулатори.Нека си напомним какво ни сподели през 1999 година " Матрицата ". Репликите са на Нео, Морфей, Тринити и сътрудник Смит.Да знаеш пътя и да го изминеш - не е едно и също.
Ако не можеше да се събудиш, по какъв начин би схванал кое е сън и кое - реалност?Да си Избраният е като да си влюбен. Никой не ти споделя, че си влюбен. Ти просто го знаеш. Усещаш го с цялата си кожа.Време е да освободим съзнанието ти. Но аз мога единствено да ти покажа вратата. Ти самичък би трябвало да излезеш на независимост.Какво е действителност? И по какъв начин може да се дефинира тя? Целият набор от чувства: зрителни, осезателни, обонятелни — това са сигнали от рецепторите, електрически импулси, които мозъкът приема.Не съм споделил, че ще е елементарно. Аз единствено дадох обещание да ти разкрия истината.
Искам да ти споделя една доктрина, която сътворих наскоро. Занимавах се с класификацията на биологичните типове и стигнах до извода, че вие не сте бозайници. Та нали всички животни от планетата Земя инстинктивно се приспособяват, намират равновесие със средата на разпространяване, само че...човекът не е подобен. Заемайки някаква територия, вие се размножавате до момента в който всичките естествени запаси не бъдат изчерпани. За да оцелеете са ви нужни още и още нови територии. Има още един организъм на Земята със същото държание. Знаете ли кой е той? Вирусът. Човечеството - това е болест, раково образувание на планетата, а ние сме лекарството.
Ако изпиеш синьото хапче - приказката ще свърши. Ще се събудиш в леглото си и ще вярваш, че това е било сън. Ако изпиеш аленото хапче - ще влезеш в страната на чудесата. А аз ще ти покажа какъв брой е дълбока заешката дупка.
Матрицата е на всички места. Тя ни обгръща. Даже в този момент е до нас. Ти я виждаш, когато гледаш през прозореца или включваш тв приемника. Ти я усещаш, когато работиш, отиваш на черква, когато плащаш налози. Цялото това свят-че ти е изпречено пред очите, с цел да се скрие зад него истината. А тя е, че ти си плебей. Както всички, ти си роден окован във вериги. От раждането си си в затвор, който не можеш да видиш или да докоснеш. В тъмницата на съзнанието си.
Инстинктите и слабостите в действителност ни отличават от гадните машини.Нео, не ме е боязън към този момент. Оракулът ми сподели, че ще се влюбя в човек, който е Избраният. Ти не можеш да умреш, тъй като те обичам. Чуваш ли ме? Обичам те. Сега ставай.Най-важното е да не вярваш на всевъзможни нелепости за ориста. Ти си стопанин на живота си.Времето е постоянно срещу нас.Знаете ли какво разбрах за десетте години, откогато съм свободен? Щастието е в неведението.
Матрицата — това е система, Нео. Тази система е наш зложелател. Когато си вътре и се огледаш, какво виждаш? Бизнесмени, учители, юристи, дърводелци. Хора, които се опитваме да спасим, само че до момента в който са свързани, те са към момента са част от системата - а значи наши врагове. Трябва да схванеш, че множеството от тези хора не са подготвени за изключване. И доста от тях са мощно привързани към системата, по тази причина ще се борят за нея… 

Ти мислиш, че моята реакция и мощ тук, в този свят, зависят от мускулите? Не. Аз даже не вдишвам въздух.Ти цялостен живот си усещал, че нещо в този свят не е наред. Странна мисъл, само че не можеш да я изхвърлиш от главата си. Тя е като бодил в мозъка. Побърква те, не ти дава покой. Точно това те докара при мен...Какво е Матрицата? Диктат. Матрицата е свят от безплодни очаквания, подбудени от компютъра, основан, с цел да ни подчини и да ни трансформира в това. (Морфей демонстрира батерийка.)Не е ясно кой е нанесъл първия удар - ние или те, само че безконечният мрак са го основали хората.
Случвало ли ви се е да се любувате на Матрицата? На нейната талантливост... Милиарди хора живеят пълностоен живот...насън. Знаете ли, та първата Матрица бе основана като съвършен свят, в който няма премеждия и всички хора са щастливи. Пълен неуспех. Хората не одобриха програмата. Трябваше да унищожим всички. Приятно е да мислиш, че не ни се получи да нарисуваме идеалния свят с езика на програмирането. Казано почтено, мисля, че човечеството като тип не приема действителност, в която няма мъчения и беднотия. Тоест утопията е единствено играчка, с която до известно време се е утешавало примитивното ви схващане.  Затова Матрицата е станала такава. Възсъздаден е пикът на вашата цивилизация. Именно на вашата цивилизация - та нали когато машините започнаха да мислят вместо вас, породи нашата цивилизация. Така се случи превратът. Еволюция, Морфей, еволюция. А хората са динозаври. Погледнете през прозореца. Това е залезът на човечеството. Сега ние сме господарите, Морфей. Ние сме бъдещето.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР