Напоследък много се говори за положителното отношение към тялото -

...
Напоследък много се говори за положителното отношение към тялото -
Коментари Харесай

Здравословното отношение към тялото - с мярка в мярката

Напоследък доста се приказва за позитивното отношение към тялото - да се одобряваме такива, каквито сме, да не робуваме на идеали и насадени показа. Да харесваме себе си с всички извивки, недостатъци. Всичко, което ни прави неповторими и разнообразни. Това е една ужасно освобождаваща мисъл, една наклонност, която сигурно ще направи доста дами по-уверени и щастливи.

“Но като всяка реакция на дадена прекаленост, по този начин и това позитивно отношение е застрашено от изпадане в другата прекаленост. Което автоматизирано го прави рисково. ”

Да, сигурно е по-добре да бъде благосклонни към телата си и външния си тип, за разлика от всички тези тревожни дами, които желаят да са идеално слаби, с избрани пропорции, тегло, лице, жанр. Със сигурност освободеността ни прави по-уверени, а с това - и по-красиви. Но има ли скрити рискове в това позитивно приемане такива, каквито сме?

Красотата на едно тяло не е формата му. Представите през вековете се менят - кое е красиво, съразмерно, привлекателно, само че има една-единствена полезност, която не се трансформира в никакъв случай, и това е здравето. Слабото тяло не значи безусловно крепко тяло, само че сигурно наднорменото тегло усилва доста здравни опасности. Ако се харесваме такива, каквито сме - с няколко кг допълнително от нормата за " едва ", то е наш дълг да сме още по-внимателни със здравето си.

Не подценявайте физическата си интензивност
Хранете се умерено и здравословно
Правете си постоянни проучвания
Грижете се за сърцето, неприятния холестерол и следете кръвното си

Да се одобряваме такива, каквито сме не значи да обличаме каквото ни падне. Усещането за жанр е персонално нещо и без значение от килограмите. Никой не може да ни наложи или да ни вмени виновност за това по какъв начин сме се облекли, нито пък е казано, че в случай че сме цялостни, би трябвало да носим покриващи тялото облекла в тъмни тонове. Не се отхвърляйте от ярки цветове, клинове, дано ви води вътрешната естетика, само че дано е естетика. Една цялостна фигура, за която е подбрана подобаваща кройка, дължина, десен, постоянно може да излъчва повече жанр и характерност, в сравнение с в случай че не са съобразени особеностите й. Просто извадете хубостта от себе си, щом я чувствате.

Вътрешната убеденост е това, към което всеки човек се стреми, килограмите и външният тип са единствено част от тази убеденост. Те са израз на домашното образование и убеденост като жена, вдъхната от майката, на отношението към голотата. Те са израз и на взаимоотношението със същия пол по време на пубертета - неизбежните съпоставения със съученички и приятелки. Те са израз и на половия опит и на здравословните или не връзки с мъжете. Здравословното самочувствие е дълъг път, който и слаби, и цялостни изминават. Ако би трябвало да сме цялостни и уверени, то би трябвало да сме първо вътрешно уверени, че вършим най-хубавото за здравето си. Да приемем, че разполагаме с такова тяло, би трябвало да се грижим за него.

Истинските ни другари няма да се вълнуват от нашите килограми, а от здравето ни. Сравненията с приятелките са неизбежни, само че белким е другарство такива връзки, които е плъзгат по външността? Бъдете с хора, които ви харесват, грижат се за вас и вадят най-хубавите ви черти.

Винаги е имало и постоянно ще има мъже, които си падат по едри дами, дами с извивки, цялостни бедра, едри дупета, огромен бюст. Ако някой ви натрапва избрана визия, по-скоро се отървете от подобен мъж. Търсете оня, който ще види във вас, ще ви хареса, само че и ще се грижи за здравето и положителното ви самочувствие.

Да си цялостен, с недостатъци през днешния ден може и да е фешън наклонност, само че да не забравяме, че модите се менят. Днес хиляди дами нехаят за здравето си, обездвижени са и ядат боклучави храни, тъй като се одобряват такива, каквито са. Носят несъответствуващи облекла, които не изваждат хубостта на едрата фигура, тъй като се одобряват такива, каквито са, само че не отхвърлят и да следват модата. Хиляди дами натрапват разбиранията си по същия нападателен метод, по който слабите дами го вършат - самодоволно, само че по-лошо - реваншистки. Което по никакъв метод не ги прави да наподобяват уверени и загрижени. А в това време всички дами си имаме неразбираеми за другите комплекси и вместо да се засрамваме на тематика килограми, може да търсим пътища за схващане и поддръжка.

Мярката в личната мярка е излъчването, че сме в естетика, осъзнати сме за това по какъв начин изглеждаме и си гледаме личното благополучие. Ни повече, ни по-малко. А в случай че се грижим за здравето си, то ще се радваме на тялото си надалеч по-дълго.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР