Напоследък имам много голямо желание да се вихря в кухнята.

...
Напоследък имам много голямо желание да се вихря в кухнята.
Коментари Харесай

Вкусни и ароматни лозови сармички

Напоследък имам доста огромно предпочитание да се вихря в кухнята. Нямам огромен опит, само че ме влече и не ме е боязън да се изучавам. Искам след време децата ми да имат готини мемоари за детството, които да включват и прелестни аромати от кухнята на мама. На този стадий към момента срещам съвсем цялостен отпор от страна на огромния ми наследник, който не желае да опитва съвсем нищо, само че се веселя на вниманието на по-малкия, който обича да ми оказва помощ и пробва всичко.

Днес ще ви предложа една моя интерпретация на тематика „ лозови сарми “. Докато търсех рецепта, която да ми хареса, почтено казано, срещнах толкоз доста разновидности, че най-после си сглобих нещо, което отговаряше на продуктите, които имам и на усетите ми.

Резултатът беше в действителност необикновен и всички с приятност излапахме вкусните ароматни сармички, които съумях да подготвя.Необходимите артикули:

50-60 пресни лозови листа
500 г прясно смляно месо (50% телешко и 50% свинско)
1 ч. ч. бял среднозърнест ориз
2 приблизително огромни глави червен лук
1 узрял домат
1 скилидка чесън
3 пресни листа босилек
2 щипки сушена мащерка
1 ч. л. черен пипер
2 щипки чубрица
сол на усет
2-3 с. л. зехтин
½ връзка магданоз
сокът от ½ лимон

Предварително бланширайте лозовите листа, като ги залеете с вряща подсолена вода, в която сте изцедили сока на половин лимон. Гледайте листата да са изцяло покрити с врялата вода и ги оставете, до момента в който потъмнеят изцяло. Не е нужно да ги извадите от водата незабавно, може да ги оставите там, до момента в който приготвите плънката.

В огромен тиган загрейте зехтина и сложете лука. Разбъркайте и намалете температурата на приблизително равнище. Добавете авансово измития и подсушен ориз. Бъркайте, до момента в който зърната му не станат изцяло транспарантни. Прибавете каймата, като продължавате непрекъснато да бъркате. Тук е времето да овкусите с всички подправки от листата без ситно нарязания магданоз, като не забравяте да бъркате, с цел да не загорят продуктите, а каймата да стане на прекомерно огромни „ трохи “.

Попарете домата с вряла вода. Обелете го и го пюрирайте дружно с чесъна, 1 с. л. зехтин и пресните листа босилек. Добавете към каймата дружно с магданоза и разбъркайте хубаво. Оставете за към 2-3 минути и свалете от огъня.Време е да навиете лозовите сармички. Трябва ви воля и самообладание, тъй като това изисква много време, само че напъните си заслужават. Наредете ги в дълбока тенджера, като авансово покриете дъното й с няколко лозови листа, които ще предпазят сармичките ви от загаряне по време на готвенето. След като поставите последната, сложете плънката, която ви е останала, също в тенджерата. Това ще ви даде опция да пробвате понякога дали оризът се е сготвил изцяло. Затиснете с паница, с цел да не се развият, до момента в който се варят и залейте с вода, до момента в който ги покрие. Сложете на котлона и откакто заврят, намалете огъня, с цел да не загорят. След към час ще са изцяло подготвени и уханни.

Да ви е сладко!



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР