Напомням на читателите, че космическият кораб излетя на 9-ти април

...
Напомням на читателите, че космическият кораб излетя на 9-ти април
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният кораб Союз МС-16 с трима души на борда се завърна на Земята!

Напомням на читателите, че галактическият транспортен съд излетя на 9-ти април от площадка №31 на космодрума Байконур, тъкмо когато по-голямата част от света беше затворена поради COVID-19. Иванишин, Вагнер и Кесиди прекараха в орбита съвсем 196 дни, като за това време направиха голям брой научни опити в региона на медицината, галактическата биология, биотехнологиите, физико-химичните процеси и така нататък

На борда на Международната галактическа станция не престават да живеят космонавтите на Роскосмос Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, както и астронавтката на НАСА Кейтлийн Рубинс. Към средата на ноември чакаме да излети пилотираният галактически транспортен съд “Крю Драгън ” с астронавтите Майкъл Хопкинс, Виктор Гловър, Шанон Уокър и Соичи Ногучи. Все още няма тъкмо избрана дата, защото от СпейсЕкс не престават да диагностицират отклонението от работата на мотор по време на опита за изстрелване на GPS сателит. 

Предстоят обаче още няколко безпилотни изстрелвания за натоварената стратегия на Илон Мъск, преди да станем очевидци на идващия пилотиран старт. Стига времето да е удобно, още довечера в 19:14 ч. българско време може да излети ракета “Фолкън 9 ” с следващите спътници “Старлинк ”. Извън всевъзможен спор е, че през 2020-та година Мъск ще бъде безспорен водач по брой осъществени галактически полети. 

Инфо: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР