Наполи затвърди статута си на фаворит номер едно за титлата

...
Наполи затвърди статута си на фаворит номер едно за титлата
Коментари Харесай

Наполи наказа много лошо Ювентус – 5:1

Наполи затвърди статута си на любимец номер едно за купата в Италия, откакто отнесе Ювентус с 5:1. Загубата идва след серия от, като в тях отборът на Масимилиано Алегри не беше позволил гол. Успехът на южняците усили и авансa им в класирането на 10 точки. Наполи има 47, Ювентус остава с 37. Толкова има и първенецът Милан, Интер е четвърти с 34 точки. И двата гранда от Милано обаче са с мач по-малко.

Срещата на „ Диего Марадона “ стартира по желан метод за домакините – гол още в 14-ата минута. Кварацхелия стреля, имаше рикошет, топката стигна до Виктор Осимен и той осъществя за 1:0. Осем минути по-късно Анхел ди Мария стреля, само че топката се отби в напречната греда. В 40-ата минута Осимен и Кварацхелия си размениха функциите – нигериецът асистира на грузинеца и той повиши на 2:0. Радостта на Наполи обаче беше спряна още в идната офанзива. Аркадиуш Милик откри Ди Мария и аржентинецът понижи – 2:1.

След почивката обаче на терена имаше единствено един тим – този на Лучано Спалети. В 55-ата минута Кварацхелия центрира от ъглов удар, а Амир Рахмани вкара с топовен удар от воле за 3:1. Десет минути по-късно Осимен за разписа за 4:1. Асистенцията още веднъж беше на Кварацхелия.

Наполи стигна до петия си гол посредством резервата Елиф Елмас, изведе от Джовани Ди Лоренцо. Елмас се разписа в 72-ата минута. До края домакините имаха още две положения, само че не съумяха да санкционират Юве за шести път.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР