Наподобяващият кокосов орех Купуасу (Theobroma grandiflorum) векове наред е бил

...
Наподобяващият кокосов орех Купуасу (Theobroma grandiflorum) векове наред е бил
Коментари Харесай

Вижте чудодейната подмладяваща сила на маслото от Купуасу

Наподобяващият кокосов орех Купуасу (Theobroma grandiflorum) епохи наред е бил главен хранителен източник на народа на Бразилия.

Самото дърво, което пораства в гъстите джунгли на Амазония, е доста забавно. Тропическо вечнозелено дърво, отличаващо се с големите си листа, луксозните си цветове и чудните назрели кокосопъпеши. Кокосопъпешите в действителност са плода на това екзотично дърво, от които се извлича по този начин скъпото му масло.

Уникалното при него е, че оптималните изгоди и най- скъпите вкусови качества имат единствено плодовете, паднали от дървото - в случай че откъснете плод, той освен че няма да има същите качества, а в противен случай, в никакъв случай няма да узрее и няма да е кадърен за консумация.

Едни от най-ценните поелзни свойства, които има маслото от купуасу са:

- оказва помощ при битката против свободните радикали, които форсират неведнъж процеса на стареене;

- има мощно овлажняващо и подмладяващо действие;

- придава на кожата изключителна разтегливост и сияйна красота;

- оказва помощ при битката с дерматитите и екземите.

 Купуасу

Маслото от капуасу е уместно за вложение в балсами, кремове и масла за тяло, тъй като има твърда консистенция и висока точка на размразяване, тъй че поддържа цялата структура да не се разпадне.

Белият шоколад на Амазония, както постоянно е именуван капуасу, е родственик на какаото и се съчетава извънредно добре с други екзотични масла като ший, какао, кокос, мурумуро, боабаб и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР