Напълно подкрепяме работата на разследващите и настояваме всички доказано виновни

...
Напълно подкрепяме работата на разследващите и настояваме всички доказано виновни
Коментари Харесай

ВМРО: Председателят на ДАБЧ не е наш член, подкрепяме разследването

" Напълно поддържаме работата на проверяващите и настояваме всички потвърдено отговорни лица да получат допустимо най-тежките санкции, планувани в българското законодателство ", обявиха от Вътрешна македонска революционна организация по отношение на появилата се информация за акция на Специализираната прокуратура в Държавната организация за българите в чужбина и последвалите арести на лица поради подозрения в присъединяване в корупционни схеми.
" Нашата политика постоянно е била в поддръжка на това всеки етнически българин, без значение от това къде живее, да има право да получи българско поданство.
Ако някой чиновник си е разрешил да злоупотребява със служебното си състояние и да нарушава разпоредбите за работа на Агенцията и законите на страната, той би трябвало да понесе последствията за това.
Председателят на ДАБЧ не е член на нито една от партиите в обединението " Обединени патриоти - НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация ". Той е водач на гражданското придвижване " БГ родолюбец ", допълват още от Вътрешна македонска революционна организация.
Припомняме ви, че арестуваха двайсетина индивида за подкупи в Държавната организация за българите в чужбина, които са издавали нелегално документи за български генезис. Те са издавали подправени документи. Сред тях, по неофициална информация, е ръководителят на организацията Петър Харалампиев. Обиски, с изключение на в София, има в Кюстендил и в Плевен. Сигналът, по който стартира следствието е за издавани документи за български генезис против 5000 евро. По него се работи от към 4 месеца.
Председателят на Държавна организация за българите в чужбина Петър Харалампиев пое управлението през май 2017 година. Преди това, от декември 2014 година до май 2017 година Харалампиев бе заместител регионален шеф на област София, а преди този момент изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на фондация " Българе ".
През февруари 2014 година инспекция в ДАБЧ сподели груби нарушавания при издаването на удостоверения, въз основа на които са получавани български паспорти. Тогава стана ясно, че в интервала от 2010 до 2012 има съвсем двоен растеж на броя на придобилите българско поданство на съображение български генезис. От схемата са се облагодетелствали хиляди чужденци, които нямат никакви български корени.
В същото време на хора с български генезис е отказвано поданство. Сигналът за двойните стандарти бе подаден от заместник-министъра на правораздаването Илия Ангелов до основния прокурор, а инспекцията направена от Върховната административна прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР