Нападателят Ромелу Лукаку каза, че ще бъде щастлив от завръщането

...
Нападателят Ромелу Лукаку каза, че ще бъде щастлив от завръщането
Коментари Харесай

Ромелу Лукаку ще бъде щастлив, когато Тибо Куртоа се завърне в Белгия

Нападателят Ромелу Лукаку сподели, че ще бъде благополучен от завръщането на Тибо Куртоа в националния тим, откакто вратарят напусна отбора през юни.

Пренебрегван поради ролята на авариен капитан, Куртоа отхвърли да играе в квалификационния мач за европейското състезание против Естония през юни, съгласно треньора Доменико Тедеско, който тази седмица сподели, че от този момент не е имал контакт с вратаря на Реал Мадрид.

Стражът скъса връзки на коляното и претърпя интервенция през август. По-рано тази седмица белгийският бранител Тимъти Кастан сподели, че не счита, че Куртоа може да се върне в тима без никакво пояснение.

Лукаку обаче изрази друго мнение.

" Искам да кажа с цялото си сърце - би трябвало да оставим случилото се зад тила си. В деня, в който Тибо реши да се върне, той просто ще се върне. Ако това се случи, той към момента ще бъде извънредно значим за отбора ", сподели той на конференция, до момента в който Белгия се приготвя за идната си подготовка против Австрия във Виена в петък.

" След това Тибо ще дава отговор самичък в съблекалнята. Знаете ли, бих желал да прикани медиите да не пишат непрекъснато, че Тибо Куртоа или който и да е различен състезател е споделил това или е направил това. Трябва да сложим завършек на тези въпроси. Пожелавам на Тибо положително възобновяване, това е най-важното нещо в този момент и в случай че се върне, аз ще съм първият, който ще го посрещне с отворени прегръдки ", добави Лукаку.

Лукаку бе определен за капитан на мястото на Куртоа през юни, заменяйки контузения Кевин Де Бройне.

" Тази капитанска лента е алегорична. Тук има няколко играчи, които могат сами да поемат такава отговорност ", сподели още нападателят на Рома.

В изявление по-рано тази седмица Кастан сложи под подозрение дали духът на тима би трябвало да бъде рискуван за един състезател, даже в случай че той е един от най-хубавите вратари в света.

" Би било необичайно, в случай че Тибо се върне, като че ли нищо не се е случило. Това е проблем, който би трябвало да бъде позволен сред него и треньора. Ако той към този момент не желае да идва, това ще бъде негов избор ", сподели той пред френския ежедневник " Льо Соар ".

След това Кастан се извини за мненията и беседва персонално с Куртоа.

" Моментът не беше подобаващ. Говорих за това и с Тибо. Какво си казахме? Това остава сред нас ", добави белгиецът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР