Нападателят Пиерос Сотириу вкара два гола през първото полувреме и

...
Нападателят Пиерос Сотириу вкара два гола през първото полувреме и
Коментари Харесай

Лудогорец взе солиден аванс срещу Шамрок Роувърс -

Нападателят Пиерос Сотириу вкара два гола през първото полувреме и Лудогорец завоюва с 3:0 против Шамрок Роувърс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Реваншът е плануван за 26 юли, вторник, от 22:00 часа българско време.

Лудогорец надигра Шамрок Роувърс през първото полувреме и стигна до гол в 25-ата минута след брилянтна офанзива. Каули Оливейра пусна пас с пета към Бърнард Текпетей на дъгата, който пък продължи нападението надясно към Сисиньо. Той върна към подкрепилия го Каули и той центрира в наказателното поле, където Сотириу изпревари бранител на ирландците и вкара хубав гол с глава.

Второто попадение падна в 35-ата минута и негов създател още веднъж бе Сотириу. Текпетей пропусна да стреля с топката в наказателното поле и тя попадна на пътя на Рик Джонатан, който прати прецизен удар в левия ъгъл, само че той бе избит от бранител. Топката обаче се върна в владеене на Сотириу и водещият изпълнител на efbet Лига преодоля с лекост Алън Менъс за повторно.

Това бе крайният резултат за първото полувреме, което можеше да приключи с повече голове за Лудогорец. Едно анулирано попадение на Сотириу, чудесно изтребване на Менъс под гредата и още няколко пропуща обаче резервираха краткотрайно 2:0 на таблото.

През второто полувреме Шамрок опита да изнесе играта отвън личната си половина и съумя да натисне българския първенец, само че ирландците пропиляха единственото си съществено състояние за гол с удар на Шон Хор в навън.

Лудогорец стигна до последния трети гол в четвъртата минута на добавеното време. Сисиньо пресече пас в полето на Шамрок и подаде на Кирил Десподов, който пък центрира на далечна греда. Спас Делев не съумя да преодолее вратаря с първия удар, само че Игор Тиаго оформи крайния резултат на добавка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР