Нападателят на Спартак Александър Соболев изравни брадат рекорд, след като

...
Нападателят на Спартак Александър Соболев изравни брадат рекорд, след като
Коментари Харесай

Историческо: Соболев изравни 67-годишен рекорд

Нападателят на Спартак Александър Соболев изравни космат връх, откакто оказа помощ на червено-белите да извърнат развоя на дербито против ЦСКА.

При резултат 1:1 нападателят получи топката от Куинси Промес, избяга един на един съперник и преодоля стража Игор Акинфеев с удар в далечния ъгъл и под крайници на капитана на ЦСКА.

По този метод Соболев удължи невероятната си серия от голове, като означи в седмия си следващ мач за Спартак.

От 1955 година насам нито един състезател на червено-белите не е успявал да направи това. Последният човек, вкарал гол в седем следващи мача, е Николай Паршин - руски нападател, който три пъти става първенец на Съюз на съветските социалистически републики със Спартак.

С гола си в дербито Соболев изравни клубния връх, а в сряда може да го усъвършенства. Ако вкара гол на Факел в шампионата за Купата на Русия, той ще реализира неповторимо достижение и ще стане първият състезател в историята на червено-белите, вкарал гол в осем следващи мача.

Между другото, като се вземе поради мачът на съветския народен тим против Киргизстан (2:1), головата серия на Соболев към този момент е осем мача.

Изненадващо, даже и с тези данни нападателят изостава от Промес, който се е отличил 11 пъти и е дал 6 асистенции. Соболев има седем гола и четири асистенции в 12 мача в Руската Премиър лига - нападателят на Спартак е седми в голмайсторската конкуренция.

По време на престоя си в Спартак Соболев е вкарал 42 пъти в 89 мача. Само Никита Симонян (една година) и Георги Ярцев (2 години) вкарват първите 40 гола за червено-белите по-бързо от Александър (2,3 години).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР