Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд бе отличен от кралица

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд бе отличен от кралица
Коментари Харесай

Кралица Елизабет награди Рашфорд заради спасяването на топлия обяд в училище

Нападателят на " Манчестър Юнайтед " Маркъс Рашфорд бе отличен от кралица Елизабет за страхотната си работа по акцията за запазването на безплатната храна в учебно заведение за децата в потребност. Английският национал ще получи званието Член на ордена на Британската империя (MBE).

През лятото 22-годишният футболист взе драговолно решението на английското държавно управление да спре безплатните ваучери за храна на стойност 120 милиона паунда. Рашфорд прикани политиците да размислят, а също така започва няколко благотворителни акции в поддръжка на идеята. Играчът на " алените дяволи " набра 20 милиона паунда и влезе в спор за значимостта на програмата за топъл обяд.

" Аз съм се възползвал от тази стратегия. Произлизам от оскъдно семейство и знам къде щях да съм сега, в случай че нямах тази база и не се радвах на поддръжка от моите близки, учителите и треньорите ми ", сподели тогава Рашфорд.

Така над 1 милион деца ще продължат да получават ваучери на стойност 15 лири седмично, с които родителите им могат да пазарят в супермаркети.

" Лично за мен това е доста прекрасен миг, само че усещам, че към момента съм при започване на пътуването към задачата, което започнах. Мисля, че в този момент съм в позиция да приказвам непосредствено с министър-председателя за удължение на ваучерите най-малко доникъде на семестъра през октомври, тъй като считам, че от това се нуждаят фамилиите ", сподели футболистът пред " Би Би Си ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР