Нападателят Доминик Калвърт-Люин ще бъде извън игра за период от

...
Нападателят Доминик Калвърт-Люин ще бъде извън игра за период от
Коментари Харесай

Евертън остана без нападатели за мача с Челси

Нападателят Доминик Калвърт-Люин ще бъде отвън игра за интервал от шест седмици поради контузия в коляното, разгласи мениджърът на Евертън - Франк Лампард.

Контузията на британския национал оставя " карамелите " без нападател за семейството на Челси в събота от първия кръг на Висшата лига по футбол. Венецуелският таран Саломон Рондон е осъден за срещата поради червен картон от мача с Брентфорд в края на предишния сезон, а голмайсторът на отбора от предходната акция Ричарлисон бе продаден на Тотнъм.

" Да загубим състезател като Доминик, с неговите качества, в седмицата преди старта на сезона безспорно ще ни повлияе. Мисля, че той ще отсъства към шест седмици ", сподели Лампард на конференцията преди мача.

Мениджърът на Евертън, който е легенда на Челси, добави, че ще чака от останалите футболисти да поемат тежестта в отсъствието на Калвърт-Люин и шестте идни седмици да не се окажат проблематични.

През предишния сезон Калвърт-Люин бе застигнат от серия от контузии, поради които взе присъединяване в едвам 18 мача и вкара единствено пет гола. Според Лампард актуалната травма на тарана е нова и не е обвързвана с проблемите му от миналата акция.

" Доминик изглеждаше отлично - бе във форма и в кондиция. В един от мачовете го извадих от игра по-рано, само че това бе напълно превантивно. По време на цялата подготовка говорехме в какъв брой добра форма се намира и всичко бе доста положително. Отсъствието му е удар по всички в отбора. Съжалявам за него, тъй като той бе стимулиран за старта на сезона ", добави Лампард.

Евертън избегна изпадане в Чемпиъншип на косъм през предишния сезон. " Карамелите " приключиха на 16-о място с 39 точки от 38 мача.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР