НАП и Българската фондова борса планират нови електронни услуги

...
НАП и Българската фондова борса планират нови електронни услуги. Това
Коментари Харесай

НАП и "Българската фондова борса" планират нови електронни услуги. Това отговаря вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев на въпрос на депутата от ГЕРБ – СДС Николина Ангелкова, предаде репортер на БГНЕС.

От административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на Министерство на финансите, единствено НАП планират да въвеждат нови електронни административни услуги.

Министърът дава отговор и за държавните предприятия и търговските дружества с над 50 % държавно участие в рамките на капитала. “Българската фондова борса“ АД предвижда развитие на пазара на деривативни инструменти и на съпътстващите го услуги по клиринг и сетълмент.

Асен Василев уточнява, че Министерство на финансите за периода 2022-2025 г. не планира да разработва и внедрява нови електронни административни услуги, освен вписаните в Административния регистър по чл. 61 от Закона за администрацията. Останалите административни структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на Министерство на финансите не планират да разработват и внедряват нови електронни административни услуги, освен изпълняваните от тях, които са вписани в Административния регистър. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР