Наоми Кембъл разкритикува липсата на разнообразие сред служителите на британското

...
Наоми Кембъл разкритикува липсата на разнообразие сред служителите на британското
Коментари Харесай

Наоми Кембъл с жестока атака срещу списание Vogue

Наоми Кембъл разкритикува неналичието на многообразие измежду чиновниците на английското издание на списание Vogue при предходния му основен редактор, оповестява Военновъздушни сили.

Супермоделът разгласява фотография на последните чиновници в списанието, на която не се виждат никакви тъмнокожи лица измежду 55-членния екип.

Тя била направена преди Едуард Енинфул да поеме юздите на изданието като първия негър основен редактор на стилната библия по-рано този месец.

„ Очаквам разнороден състав в този момент, когато @edward_enninful е основен редактор “, написа Кембъл в Instagram.



Журналистът и коментатор Едуард Аду съобщи, че фотографията със чиновниците на Vogue приличала на фотос на „ доста остаряло учебно заведение във Англия “.

„ Изглежда като че ли няма място за никой различен. В цялата фешън промишленост мейнстрийм детайлът озвачава да си от междинната класа, да си бял, да си следен и е нужен някакъв пробив. Мисля, че Едуард Енинфул е стъпка в вярната посока. Той е негър, гей е и е протегнал ръка на разнообразни хора. Смятам, че тъкмо от това има потребност “, съобщи Аду пред Военновъздушни сили.

Кембъл има статута да приказва намерено, до момента в който младите модели имат по-малко въздействие, добави той.

Една от първите стъпки на Енинфул, откакто стана основен редактор, беше да наеме Кембъл, Кейт Мос и режисьора Стив Маккуин като колумнисти. Пред списание Time предходната година той съобщи, че е нужна обхватна смяна, с цел да стане стилната промишленост по-разнообразна.

„ Ако поставите един модел в шоу или рекламна акция, това не позволява казуса. Необходими са ни преподаватели в университетите, нужни са ни стажове, нужни са ни хора с друг етнос във всички елементи на промишлеността. Това е същинското решение, би трябвало да променим това от вътрешната страна “, сподели Енинфул.

В същото изявление Кембъл добави: „ Това не е борба, а диалог – непрекъснато да подсещаме на хората, че разнообразието е красиво и че би трябвало да има многообразие и идентични благоприятни условия “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР