Нанси Файзер, министър на вътрешните работи на Германия, обяви мащабна

...
Нанси Файзер, министър на вътрешните работи на Германия, обяви мащабна
Коментари Харесай

Берлин с реформа за ограничаване на руския шпионаж

Нанси Файзер, министър на вътрешните работи на Германия, разгласи огромна промяна за контрола на сигурността на класифицираната информация в немските държавни институции. Съобщението идва дни откакто чиновник на Бундесвера беше задържан по обвиняване в шпионаж в интерес на Русия в Кобленц.


Файзер съобщи пред в. " Райнише пост ", че измененията имат за цел да засилят отбраната против актове на бойкот, в това число хакерски атаки против ИТ системи.

" Много от сферите [на функциониране] на страната към този момент са обхванати от непоколебим надзор на сигурността, приспособен към равнището на това какъв брой чувствителни са те ", сподели министърът на вътрешните работи и добави, че " някои механизми за надзор обаче ще бъдат затегнати ".

Едно от нещата, които ще станат обект на по-строг надзор, е по какъв начин чиновниците на държавните институции употребяват обществените медии, с цел да могат по-бързо да разпознават " враговете на конституцията ".

Файзер счита, че някои политици от крайнодясната партия AfD също могат да бъдат квалифицирани като членове на тази група.

Тя приказва за " ново измерение на опасността от шпионаж и хакерски атаки ", идваща от Русия. Същевременно тя похвали " бдителността " на немските разследващи служби, които, обратно на това, което настояват някои медии, " не са в спящо положение ".

В сряда чиновник на Федералната работа за съоръжение, осведомителни технологии и поддръжка на Бундесвера в Кобленц беше задържан за предаване на класифицирана информация на консулството на Руската федерация в Бон и на посолството ѝ в Берлин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР