Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи

...
Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи
Коментари Харесай

Навални съобщи, че срещу него е било образувано ново дело за тероризъм

Намиращият се в съветски затвор съветски опозиционер Алексей Навални заяви през днешния ден, че от делото за екстремизъм, което се води против него, е било отделено ново дело за тероризъм, съобщи ТАСС, като се базира на собствен сътрудник в съда в Москва.

" Следователят ме уведоми, че против мен е било формирано ново дело за тероризъм и че ще бъда съден от боен съд ", сподели Навални.

Московският съд през днешния ден преглежда молба на следователите за ограничение на периода, в който Навални може да се запознае с материалите по делото за екстремизъм.

Следовател от съда също по този начин заяви, че единадесет души са били оповестени за интернационално търсене по делото за екстремизъм против Навални. " Разследването по делото против Навални визира екстремистка асоциация. Във връзка с него има 11 души, които са оповестени за интернационално търсене ", сподели следователят.

През 2021 година Навални беше наказан на три и половина години затвор поради нарушение на изискванията на условна присъда, наложена му преди този момент. Ефективната присъда бе наложена на опозиционера, откакто той се върна в Русия от Германия, където беше на лекуване, напомня ТАСС. Същата година московски съд го осъди на девет години в наказателна колония със непоколебим режим по обвинявания в машинация при набиране на средства за предизборна акция и за засегнатост на арбитър, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР