Намиращата се в процес на продажба Нова телевизия свали от

...
Намиращата се в процес на продажба Нова телевизия свали от
Коментари Харесай

Свалиха от ефира на NOVA предаването на Илиана Беновска

Намиращата се в развой на продажба Нова телевизия смъкна от екран предаването " Беновска пита ", което се излъчваше всяка неделя. Предаването на скандалната журналистка Илиана Беновска явно не попада в, която претърпя цялостна смяна при започване на тази година.

Самата Беновска не е измежду лицата на Nova News и не е включена в промоционалните клипове за новия ТВ канал. В новинарската медия, която до неотдавна се наричаше Канал 3, са пренесени авторските излъчвания като " Офанзива с Любо Огнянов " на Любомир Огнянов и " Патарински live " на Димитър Патарински. По времето, когато се излъчваше политическото токшоу на Беновска, е ситуирано " Неделята на Нова ". То се излъчва по " Нова телевизия " повече от година и е измежду предаванията, които сега вървят по едно и също време и по новинарския канал, предава " Дневник ".

Причината за свалянето на " Беновска пита " остава неразбираема. Не се знае дали рокадата е публицистична, или е обвързвана с подготовката за новите притежатели от американската медийна група United Group. Журналистката твърди, че си почивала, а от " Нова броудкастинг груп " също мълчат.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Само 2 години откакто купиха Нова телевизия братята Кирил...

Защитник на статуквото

Предаването на Беновска нерядко се превръщаше в прям медиен слугинаж към " мощните на деня ", гневна отбрана на политическото статукво и остра и хаплива рецензия към критиците на властта. В него постоянно гостуваха министри и ръководещи политици, а водещата не пропускаше да показва околните си връзки и персонални благосклонности към тях.

Журналистката постоянно придружаваше премиера Бойко Борисов и министри при пътувания в чужбина, беше измежду най-активните кореспонденти на брифингите в Министерски съвет и не пропускаше опция и обществено да се подмаже на притежателя на Нова телевизия и един от най-богатите българи – Кирил Домусчиев.



Както постоянно се случва в българските медии, топлите връзки с ръководещите не са безвъзмездни. Радио " К2 ", където Илиана Беновска води предаване и има управителна роля, е измежду обичаните места за реклама на държавните институции и партиите от ръководещата коалиция.

През 2019 година Радио " К2 " е получило десетки хиляди левове по контракти с министерства, други институции и партии. Над 30 000 лв. от тях са пристигнали от Министерството на стопанската система, съвсем 20 000 лв. са от Министерството на туризма, 10 000 лв. от Министерство на околната среда и водите и над 17 000 лв. от Столичната община. От политическите партии в К2 са се рекламирали ръководещите ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. За съвсем 10 000 лв. програмно време е закупило и държавното дружество Ръководство на въздушното придвижване (РВД).

През 2018 година най-големият институционален рекламодател в К2 е била Българската банка за развиване със 70 000 лв. за акция за професионално и дуално обучение, а две министерства – земеделското и общественото, са вложили по съвсем 15 000 лв. за лъчение на осведомителни материали.

Дали още веднъж ще забележим " Беновска пита " на екрана на някоя телевизия, или ще се популяризира единствено през нейните канали във видео, ще се разбере в идващите седмици. А от това кои са гостите в него, ще се разбере дали са непокътнати, или са прекратени околните връзки с властта.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР